Ove smo godine za tebe pripremili „izvrnuti“ missGASTRO adventski kalendar. Blagdansko darivanje topla je i značajna gesta, ali može izazvati stres – posebice ako nemaš ideju ili se bojiš da će ti pokloni isprazniti novčanik. Ovaj miks za vruću čokoladu zato obuhvaća sve - nije skup za napraviti, a tvoje bližnje doslovno će zagrijati.
Hladne temperature već su došle u naše krajeve i upravo zato je ovo odlična ideja za poklon nekoj voljenoj osobi.
Do sad ste sigurno probali mnogo različitih varijanti vrućih čokolada, no ona koju dobiješ od voljene osobe zasigurno će biti najbolja. Jednom napravljeni miks spremi u staklenku koju također možeš ukrasiti i tako dodati još jednu notu osobnosti ovom jedinstvenom poklonu.
Čokoladni miris ispunit će prostoriju, a osobi kojoj ovo pokloniš možeš garantirati slatke blagdane.
Sastojci:
- 300 grama smeđeg šećera
- 1 žličica soli
- 200 grama nezaslađenog kakao praha
- 3 žličice cimeta (proizvoljno)
Priprema:
- Pomiješaj šećer i sol u blenderu i drži ga uključenim dok se sastojci ne pretvore u prah.
- Dodaj kakao prah i ponovo uključi blender dok se svi sastojci ne sjedine.
- Smjesu ubaci u staklenku ili hermetički zatvoreni spremnik.
- Da bi napravila toplu čokoladu, ubaci 1 žlicu mješavine u šalicu toplog mlijeka i promiješaj.
- Ako znaš da osoba kojoj ćeš ovo darovati voli cimet, u drugom koraku, kada dodaješ kakao prah, možeš dodati i tri žličice cimeta.