Špajza Adventski kalendar 01. prosinca 2019.

Praline s narančom idealan su poklončić za najmilije

foto: Guliver/Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Bombonijerama, pralinama i čokoladama svake se godine vjerno vraćamo za vrijeme blagdana. One godine iznenadi svoje bližnje i napravi domaće praline.

Božićno vrijeme razdoblje je kada se obitelji okupljaju, provode vrijeme zajedno, uživaju u razgovoru i zajedničkom veselju. Zato ove godine, kada počneš razmišljati o onome što ćeš pokloniti svojim bližnjima - daruj im svoje vrijeme i znanje koje će rezultirati ovom savršenom slasticom, a koju ćete onda zajedno podijeliti.

 

Možda vas zanima... Najbliže za blagdane iznenadi domaćim ekstraktom vanilije Špajza

 

Čokolada je uvijek dobra ideja, a čokoladne praline nešto su što svi vole. Receptom za ove jednostavne, čokoladne pralinama iznenadit ćeš one najmlađe, ali i one najstarije, a zbog njihove lake pripreme nećeš morati odvojiti puno vremena u ovom užurbanom, zadnjem, mjesecu godine.

Spoj mliječne i tamne čokolade rastopit će sve koji ih probaju, a liker od naranče dodat će veličanstvenu notu slatkog osvježenja. Zato, nemoj previše razmišljati. Najbolje što možeš pokloniti svojim voljenima je zajedničko vrijeme, a ako ono bude popraćeno i ovim slasnim zalogajima, očekuje vas odličan provod i još bolji blagdani.

 | Author: Guliver/Shutterstock foto: Guliver/Shutterstock

Sastojci:

  • 50 grama mliječne čokolade
  • 150 grama tamne čokolade
  • 30 mL slatkog vrhnja
  • 1 žlica maslaca
  • liker od naranče
  • narančina kora

Priprema:

  1. Čokolade prelomi na komadiće, dodaj maslac, vrhnje i sve kuhaj na laganoj vatri. Polagano miješaj dok se čokolada ne otopi.
  2. Dodaj naribanu narančinu koru i liker od naranče.
  3. Sve dobro pomiješaj i napuni kalupe za praline. Ako nemaš kalupe, možeš koristiti i posudice za led.
  4. Ostavi u hladnjaku oko dva sata da se ohlade.

Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Čokoladni fudge idealan je poklon za blagdane Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.