Špajza Kuhaj, kušaj, guštaj: jednostavno je, odlično je, od Gavrilovića je! 09. rujna 2017.

Za kraj ljeta pripremite šarene bruschette

foto: Gavrilović
gastro postao gastro.24sata.hr
Klasičnim brushettama dodajte mali zaokret pa ih u rekordnom roku učinite još slasnijima.

Kombinacija rajčice, parmezana i fine čajne salame bit će još ukusnija poslužite li je na hrskavim kruščićima. Bruschette dobro začinite dodacima poput češnjaka, bučinog ulja, soli i papra, a zatim sve zajedno kratko zapecite u pećnici.

Vrući, hrskavi i tako neodoljivi, ovi zalogaji oduševit će baš svakog tko ih proba!

 

Sastojci: 

  • Baquette 
  • Bučino ulje 

Nadjev:

  • Sir za ribanje, edamac ili podravec
  • Malo vrhnja
  • Čajna kobasica Gavrilović narezana na kockice
  • Malo majoneze
  • Sol
  • Papar

Na nadjev: 

  • Svježa rajčica pomiješana sa sitno sjeckanim češnjakom
  • Parmezan

Priprema:

Kruh narežite na tanje ploške. Premažite ga bučinim uljem. U posudi pomiješajte ribani sir, žlicu vrhnja, čajnu kobasicu koju ste nasjeckali na kockice, žličicu majoneze, sol i papar. Dobiveni nadjev rasporedite po kruščićima. Dodajte sitno sjeckanu rajčicu koju ste pomiješali s češnjakom. Na kraju sve pospite parmezanom pa ubacite u pećnicu na 10-15 min, na 180 stupnjeva.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.