Kombinacija rajčice, parmezana i fine čajne salame bit će još ukusnija poslužite li je na hrskavim kruščićima. Bruschette dobro začinite dodacima poput češnjaka, bučinog ulja, soli i papra, a zatim sve zajedno kratko zapecite u pećnici.
Vrući, hrskavi i tako neodoljivi, ovi zalogaji oduševit će baš svakog tko ih proba!
Sastojci:
- Baquette
- Bučino ulje
Nadjev:
- Sir za ribanje, edamac ili podravec
- Malo vrhnja
- Čajna kobasica Gavrilović narezana na kockice
- Malo majoneze
- Sol
- Papar
Na nadjev:
- Svježa rajčica pomiješana sa sitno sjeckanim češnjakom
- Parmezan
Priprema:
Kruh narežite na tanje ploške. Premažite ga bučinim uljem. U posudi pomiješajte ribani sir, žlicu vrhnja, čajnu kobasicu koju ste nasjeckali na kockice, žličicu majoneze, sol i papar. Dobiveni nadjev rasporedite po kruščićima. Dodajte sitno sjeckanu rajčicu koju ste pomiješali s češnjakom. Na kraju sve pospite parmezanom pa ubacite u pećnicu na 10-15 min, na 180 stupnjeva.
Dobar tek!