Špajza 26. rujna 2022.

Zagrebački Balkan Express ne vozi te nikamo, ali će te dobro nahraniti!

Ugodna unutrašnjost svakako će biti dodatni plus za ovaj poseban restoran foto: Balkan Express
gastro postao gastro.24sata.hr
Svi oni koji su se nekoć vozili Balkan Expressom otplovit će nazad u neka druga vremena na zagrebačkom Zapadnom kolodvoru, a oni koji su o njemu samo slušali moći će nakratko doživjeti kako je to bilo…

Balkan Express u mnogima izaziva nostalgiju i miris putovanja, i to onih kakve sve rjeđe prakticiramo – putovanja vlakom. Na zagrebačkom Zapadnom kolodvoru otvoren je nedavno restoran upravo tog imena, a u njemu će, sigurni smo, uživati svi ili barem poželjeti zaviriti unutra i vidjeti kako to izgleda pravi vagon-restoran.

Vagon-restorani u vlakovima uvijek su imali neku poseban čar, pa će mnogi upravo zato poželjeti pojesti obrok u ovom restoranu. Osim samog restorana, a i zbog samog restorana, lokacija je također vrlo zanimljiva. Zapadnim kolodvorom najčešće ćeš samo proći da skratiš putovanje tramvajem tamo iz smjera Trga Franje Tuđmana prema Trešnjevci ili ako slučajno putuješ vlakom, što sve rjeđe radimo. No, gastronomski doživljaj ovoga će te puta navesti da dođeš na ovu vrlo neobičnu lokaciju ako o hrani govorimo i – pojedeš nešto dobro.

Specijaliteti Balkana

Baš kao što i samo ime govori, u Balkan Expressu ćeš moći kušati specijalitete tradicionalne kuhinje zemalja s ovih prostora: Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije. Svaka će zemlja biti ravnopravno zastupljena i glavnim jelima i desertima, te alkoholnim pićima. Na meniju će se svakog tjedna naći nešto drugo, ovisno koja je zemlja na „repertoaru“.

 | Author: Balkan Express foto: Balkan Express

Moći ćeš tako jedan tjedan kušati puricu s mlincima ili fišpaprikaš, pa idućeg makedonsku čorbu, a onda, na primjer, Karađorđevu šniclu, a u idućem za desert urmašice. Zvuči kao uistinu zanimljiv izbor i dobar provod, svakako nešto što valja doživjeti.

Iako će u ovaj gastronomski kutak pohitati uglavnom oni koji se Balkan Expressa prisjećaju s barem malom dozom nostalgije, to zasigurno neće biti jedina motivacija za posjet ovoj originalnoj lokaciji.

Možda vas zanima... Posjetili smo najzabavniji zagrebački restoran o kojem svi pričaju Recenzije Možda vas zanima... Znamo gdje pojesti autentične azijske zalogaje po odličnim cijenama Kolumne Možda vas zanima... Koliko su društvene mreže uistinu ključne za odabir restorana? Špajza Možda vas zanima... Ovo je najskuplji burger u Hrvatskoj, je li vrijedan svake kune? Špajza
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.