Već nam je u navici da kod guljenja krumpira, koru naprosto bacimo u smeće. No što kada bismo vam rekli da upravo kora od krumpira može biti savršena grickalica uz tek malo začina i termičke obrade? Zbilja je moguće.
Ova grickalica okusom podsjeća na nešto između hrskavog čipsa i pomfrita pa je idealna za uživanje s nogu. Pripremite je za tulum ili tek kao snack koji možete grickati prije ručka i oduševite sebe i svoje bližnje iznenađujuće dobrim okusom ostataka od krumpira.
Način pripreme je lakši nego što možete zamisliti. Samo ubacite opranu koru od krumpira na papir za pečenje, začinite je maslinovim uljem i začinima poput soli, papra, crvene paprike ili chillija, pa pecite oko 15 do 20 minuta. Kada ih izvadite iz pećnice, možete ih posipati s malo sira ili češnjaka i poslužiti uz kečap ili majonezu.
Stoga, kada sljedeći put pripremate krumpir salatu, pire krumpir ili pečete krumpir u pećnici uz kakvo fino pečenje, nemojte bacati kore jer one zbilja mogu postati zaseban i tako ukusan obrok.