13. studenoga 2015.

Kako od starog kruha napraviti svježi u nekoliko minuta?

kruh
1/2
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kruh je jedna od osnovnih ljudskih namirnica koju konzumirano svakodnevno na našem jelovniku.

Unatoč tomu, često nam se događa da bacamo stari kruh koji se od stajanja stvrdnuo i počeo mrviti.

Donosimo vam jednostavan trik koji će jako brzo vašem kruhu vratiti hrskavost i izgledati kao da ste ga upravo kupili u pekari. 

Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva.  Kruh na kratko stavite pod mlaz hladne vode, samo pazite da ga previše ne 'nacupate' . Zatim ga stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 5-7 minuta. I vaš će stari kruh biti vruć i hrskav kao da ste ga prvi put napravili. 

Detalje saznajte u videu

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • krnjevo 11:59 16. Studeni 2015.

    Ovo je moja mama radila svake nedjelje još prije 50-60 godina, kad pekara nije bilo na svakom kantunu, a subotom se kupovao kruh i za nedjelju, jer su nedjeljom svi dućani bili zatvoreni.