Umjesto prokušanog rižota od gljiva, spremio je ječmenu kašu s vrganjima koju jednostavno poslužimo s pečenim vrganjima. Za drugo jelo odabrao je štrudlu od gljiva za koju kaže da je podložna različitim punjenjima. Od gljiva odabrao je bukovače uz dodatak crvenog luka, batata i začina.
Ječmena kaša s vrganjima
Za 4 osobe
Sastojci:
0.30 kg vrganji
0.20 kg ječmena kaša
2 kom mladog luka
2 režnja češnjaka
2 žličice maslinovog ulja
1 žlica maslaca
sol i papar po želji
Priprema:
- Luk i češnjak usitnimo, dinstamo na malo maslinovog ulja, dodamo vrganje narezane na kockice.
- Zatim dodamo ječmenu kašu, polijemo juhom ili vodom i kuhamo uz neprestano miješanje te začinimo solju i paprom.
- U gotov rižoto od ječmene kaše dodamo 1 žlicu maslaca .
- Na gotovu ječmenu kašu posložimo pečeni vrganj na ploške.
Štrudla od gljiva
Sastojci:0.30 kg bukovača
0.20 kg svježeg kravljeg sira
4 komada kora za štrudlu
2 žlice ulja
1 glavica crvenog luka
2 režnja češnjaka
1 žlica maslinovog ulja
0.10 kg batata
sol i papar po želji
Priprema:
- Bukovače narežemo na sitne rezance, dodamo usitnjenog luka i češnjaka, te dinstamo na malo ulja dok ne omekša.
- U svježi kravlji sir dodamo dinstane bukovače koji smo ohladili, začinimo solju i paprom.
- Nadjev od bukovača raspodijelimo po kori od štrudle, te zarolamo, premažemo s uljem i pečemo u pećnici 20 minuta na 175 Celzijevih stupnjeva.
- Batate ogulimo i narežemo na kockice i kuhamo u slanoj vodi, sameljemo u multipraktiku u umak
- Začinimo solju i paprom i dodamo malo maslinovog ulja. Serviramo uz štrudlu.