12. kolovoza 2016.

Superbrzo bez pećnice: Napravite slatke loptice

Čokoladne loptice
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Brzinske i lake za pripremu, bez uporabe pećnice, slatke loptice su idealne ljetne poslastice - posipajte ih kokosom, mljevenim lješnjacima ili uronite u čokoladu

Loptice su zahvalne za pripremu jer u njih možete staviti sve što nađete u hladnjaku i smočnici: od sušenog voća, orašastih plodova, kokosova brašna, mlijeka u prahu, mljevenih keksa, raznih vrsti čokolade, aromatičnih likera, zobenih ili kukuruznih pahuljica, pa i krumpira. Sve sastojke dobro izmiksajte i sameljite, čokoladu otopite, a smjesu povežite s maslacem ili margarinom. 

Sve izmiješajte u smjesu, ohladite je, žlicom ili manjom grabilicom za sladoled uzimajte količine veličine oraha i dlanovima oblikujte loptice. Uvaljajte ih u mljevene orahe, čokoladu u prahu, kakao, kokosovo brašno, šećer u prahu, šarene mrvice ili glazirajte otopljenom čokoladom. U svaku lopticu možete utisnuti lješnjak ili badem. Iskoristiti možete i instant puding za smjesu.

Oblikovane kuglice pomoću štapića za ražnjiće umačite u mlaku glazuru od čokolade, stavljajte u papirnate košarice i osušite.

Predlažemo sljedeće:

Nutella truffles

Čokoladne kuglice

Sirove slasti: Kuglice od kikiriki maslaca

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.