18. veljače 2015.

Sve što ste htjeli znati o mesu

Svinja
1/3
Mesni vodič
gastro postao gastro.24sata.hr
Kuhate kao chef ili ste potpuni početnik? Zadivite čak i svog mesara, naučite prepoznati baš svaki komad mesa

Doživite meso u punom sjaju uz naš mesni vodič koji vam donosi detaljan opis svih dijelova bijelog i crvenog mesa. Za najsočniju online mesnicu potrebno se registrirati ovdje i krenuti s istraživanjem svih dijelova piletine, svinje, govedine ili junetine. Među svom hranom životinjskog porijekla, crveno meso je na najlošijem glasu.

Meso peradi dobar je izvor bjelančevina i željeza i vitamina B skupine. Zbog cijene i široke primjene najčešće se nalazi u juhama i smatra se laganim mesom. Zbog manjeg udijela masnoća, ljudi često posežu upravo za piletinom i puretinom

Bijelo meso i riba visoko kotiraju među pobornicima zdrave prehrane, što je opravdano, ali crveno meso također ima brojne prednosti. Jedan od najčešćih mitova onaj je o svinjetini kao najlošijem izboru crvenog mesa. Upravo suprotno, masti svinjetine čak su i povoljnije od masti ostalog crvenog mesa, a i sličnije onima u bijelom mesu. Znajući da je riječ o mesu ujedno i najpopularnijem u kuhinjama diljem svijete, odlučili smo kroz našu mesnu priču razbiti sve mitove o crvenom mesu. 

Otkrit ćete dijelove za koje niste ni znali za što se koriste i konačno ćete doživjeti sve dijelove svinjskog buta, savršene za pripremu pašticada i bečkih odrezaka. Imajući na umu da je meso izvor proteina neophodnih za funkcioniranje našeg organizma, vodili smo se idejom da našim čitateljima približimo mesnu priču uz opis i savjete kroz pripremu jela.

Klikom na pojedini dio mesa, predlažemo vam najbolja jela iz naše bogate baze recepata. Potanko smo raščlanili piletinu, svinjetinu i junetinu do sitnih detalja kako bi vas naučili koji je najmekši dio mesa, zašto je juneća pisana pečenica idealna za biftek, a frikando za pašticadu. Želja nam je potaknuti gurmane da aktivno sudjeluju u našoj mesnoj priči kroz vodič i sadržaj koji donosimo u suradnji s najboljim hrvatskim mesnicama. 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.