gastro postao
Worchester umak dat će poseban štih ovim rebarcima
Sastojci:
- 1kg svinjskih rebara
- 4 žlice senfa
- luk
- 2 žlice worchester umaka
- 3 žlice meda
- 2 žlice jabučnog octa
- 5 žlica maslinovog ulja
- ružmarin, žlica škrobnog brašna
- 2dl mesnog temeljca
Priprema:
- Očistite i sitno nasjeckajte luk. Pomiješajte ga sa senfom, worcester umakom, octom, maslinovim uljem, ružmarinom i medom. Dobro sve izmiješajte. Rebra stavite u zdjelu i prelijte pripremljenom marinadom. Najbolje je da meso odstoji 24 sata u hladnjaku ili najmanje dva sata.
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Škrobno brašno pomiješajte s temeljcem. Rebra iz marinade posložite na lim za pečenje obložen papirom. Zalijte ih marinadom i rastopljenim škrobnim brašnom. Pecite oko sat vremena dok rebra ne postanu hrskavo ljepljiva.
- Zadnjih pola sata posložite oko rebra mrkvu, tikvicu, ploške krumpira i pola luka narezanog na ploškice te nastavite s pečenjem. Meso i povrće poslužite s umakom od vrhnja i pečenim krumpirićima.