15. listopada 2016.

Svinjska rebarca s medom

Rebarca
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Worchester umak dat će poseban štih ovim rebarcima

Sastojci:

  • 1kg svinjskih rebara
  • 4 žlice senfa
  • luk
  • 2 žlice worchester umaka
  • 3 žlice meda
  • 2 žlice jabučnog octa
  • 5 žlica maslinovog ulja
  • ružmarin, žlica škrobnog brašna
  • 2dl mesnog temeljca

 

Priprema:

  1. Očistite i sitno nasjeckajte luk. Pomiješajte ga sa senfom, worcester umakom, octom, maslinovim uljem, ružmarinom i medom. Dobro sve izmiješajte. Rebra stavite u zdjelu i prelijte pripremljenom marinadom. Najbolje je da meso odstoji 24 sata u hladnjaku ili najmanje dva sata.
  2. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Škrobno brašno pomiješajte s temeljcem. Rebra iz marinade posložite na lim za pečenje obložen papirom. Zalijte ih marinadom i rastopljenim škrobnim brašnom. Pecite oko sat vremena dok rebra ne postanu hrskavo ljepljiva.
  3. Zadnjih pola sata posložite oko rebra mrkvu, tikvicu, ploške krumpira i pola luka narezanog na ploškice te nastavite s pečenjem. Meso i povrće poslužite s umakom od vrhnja i pečenim krumpirićima. 
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.