Portal Thrillist.com sastavio je detaljnu listu najfinijih sendviča svijeta, a mi vam donosimo naših pet favorita.
Kebab, Turska

Meso, meso i meso kuhano i sjeckano na omiljenom vrtuljku. Meso ubacite u kruh s dodacima po želji i uživate do mile volje.
Zanimljivost: Kebab je prvi izmislio turski emigrant u Berlinu 1971. godine.
Banh mi, Vijetnam

Banh u doslovnom prijevodu znači kruh na vijetnamskom jeziku. Punjenje se sastoji od majoneze, luka, češnjaka, ribljeg umaka, krastavca, ukiseljene mrkve uz svinjetinu s roštilja, prženi tofu, svinjski trbuh ili šunku. Preko svega nabace neku paštetu i Banh mi je spreman za uživanje.
Arepa, Venezuela

Odnosi se na hrskavo i meko tijesto od kukuruznog brašna. U sendviče možete staviti što poželite, a uglavnom idu svinjetina ili govedina, sir i avokado. Thrillist predlaže da na Arepu gledate kao poboljšanu verziju Tacosa.
Medianoche, Kuba

U doslovnom prijevodu znači "ponoć" i izvorno se baš u to vrijeme služila u Havani po klubovima. Zanimljivo, ovaj sendvič pripremao se radnicima u tvornicama duhana i šećera. Sastoji se od jaja, sira, pečene svinjetine, šunke, krastavaca i senfa.
Francesinha, Portugal

Nešto kao sjajna lazanja koja pluta u ulju, napravljena od kruha, šunke, kobasice i odrezaka - prekrivena rastopljenim sirom i umakom od piva.
Ostale sendviče prema Thrillistovom izboru pogledajte ovdje.