Nije riječ o najboljim mesnim ili ribljim dodacima, a nije ni u finim, luksuznim sirevima. Zaboravite na majonezu, kečap i druge slične umake. Zaljubite se u sendviče s maslacem i doživite novu dimenziju okusa između dvije šnite kruha.
Osim po divnim delicijama poput kroasana, bogatih kolača i jela sa sirevima, Francuzi znaju raditi odlične sendviče. Njihova tajna krije se upravo u maslacu. U kombinaciji s finom šunkom, kvalitetnim sirom, kojom šnitom rajčice i listom salate, nastaju najbolji sendviči koje će vaše nepce ikada okusiti.
Slani, lagano otopljeni maslac daje kruhu laganu kremoznost i sočnost. Potrebno vam je tek nekoliko sekundi kako bi razmazali sloj posoljenog maslaca po kruhu i svoj sendvič učinili nekoliko puta ukusnijim od onog nastalog klasičnom pripremom s dodatkom majoneze ili kečapa. Kruh će upiti maslac i nastati će ukusni sloj sočnog kruha. Dodajte tanko rezanu šunku ili dimljeni losos, nešto povrća, preklopite i upustite se u čaroliju okusa.