Osim klasične šunke i sira, između dvije šnite kruha možete upakirati svakakva čuda. Od dimljenog lososa sa sirnim namazom do kremastog avokada s cherry rajčicama.
Odlična i najjednostavnija ideja koja će vaš sendvič učiniti malo kreativnijim jest pripremiti salatu od najdražeg povrća i uz komade mesa ubaciti je u pecivo. Takav će sendvič biti sočniji i puniji okusom od klasične kombinacije suhih sastojaka i umaka.
Osim šunke i suhih salama, u sendvičima možete iskoristiti i ostatke pečenja, komadiće piletine od nedjeljnog ručka, pa čak i ribu poput oslića u tempuri.
Dimljeni losos odlična je i zdrava ideja. Spremite ga na salatu s majonezom, celerom, koprom i kaparama, pa kremastu smjesu namažite između dvije šnite kruha. Dodajte kakvu salatu i navalite.
Niste ljubitelj mesa i ribe? Nema problema! U sendviče možete staviti i samo sir, primjerice kozji i kombinirati ga s mladim špinatom i ciklom. Topljeni sir jedna je od najdražih stvari u sendviču. Narežite gaudu na deblje komade, grillajte ju na tavi da postane meka i kremasta i kombinirajte s rajčicom, salatom i finim majonezastim umakom.
Kada želite uložiti nešto više truda u izradu sendviča, ispecite jaje na oko i hrskavu pancetu, karamelizirajte luk i pustite nepce da uživa u kombinaciji tekućeg žumanjka i slatkastih nota luka.
Kombinacija je bezbroj, na vama je samo da birate i guštate u najdražima.