20. srpnja 2016.

Tjestenina s tunom u ljetnom izdanju

tjestenina s tunom
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Neka nova, lagana i još ukusnija verzija tjestenine s tunom.

Tjestenina s tunom je ulitmativno jelo kada ste u žurbi i ne znate što biste kuhali. Umjesto klasičnog umaka od rajčice, okušajte se u pripremi nešto drugačijeg, sa suhim rajčicama, puno peršina i parmezanom. Suhe rajčice dati će cijelom jelu neki novi zaokret, finu aromu i podići ga na novu razinu, a peršin zaokružiti jelo svojim prepoznatljivim okusom i svježom zelenom bojom.

Ako pak pri ruci nemate sušene, upotrijebite cherry rajčice. Pečene će cijelom jelu dati slatkasti ton i unijeti dozu kremoznosti.

Sastojci:

  • Tjestenina
  • Parmezan
  • ½ šalice sušenih rajčica
  • Peršin
  • Maslinovo ulje
  • 2 žlice limunovog soka
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 konzerva tune

Priprema:

  1. Skuhajte tjesteninu, ocijedite je i sačuvajte malo vode od kuhanja.
  2. Dok se tjestenina kuha, zagrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri, dodajte češnjak i pecite minutu ili dvije.
  3. Dodajte tunu iz konzerve koju ste prethodno ocijedili, sušene rajčice i limunov sok.
  4. Kuhajte još tri minute dok rajčice ne omekšaju.
  5. Dodajte tjesteninu.
  6. Ukoliko nema dovoljno umaka, dodajte vode u kojoj se kuhala tjestenina.
  7. Ubacite šaku sjeckanog peršina i ribani parmezan pa promiješajte.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.