gastro postao
Neka nova, lagana i još ukusnija verzija tjestenine s tunom.
Tjestenina s tunom je ulitmativno jelo kada ste u žurbi i ne znate što biste kuhali. Umjesto klasičnog umaka od rajčice, okušajte se u pripremi nešto drugačijeg, sa suhim rajčicama, puno peršina i parmezanom. Suhe rajčice dati će cijelom jelu neki novi zaokret, finu aromu i podići ga na novu razinu, a peršin zaokružiti jelo svojim prepoznatljivim okusom i svježom zelenom bojom.
Ako pak pri ruci nemate sušene, upotrijebite cherry rajčice. Pečene će cijelom jelu dati slatkasti ton i unijeti dozu kremoznosti.
Sastojci:
- Tjestenina
- Parmezan
- ½ šalice sušenih rajčica
- Peršin
- Maslinovo ulje
- 2 žlice limunovog soka
- 2 režnja češnjaka
- 1 konzerva tune
Priprema:
- Skuhajte tjesteninu, ocijedite je i sačuvajte malo vode od kuhanja.
- Dok se tjestenina kuha, zagrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri, dodajte češnjak i pecite minutu ili dvije.
- Dodajte tunu iz konzerve koju ste prethodno ocijedili, sušene rajčice i limunov sok.
- Kuhajte još tri minute dok rajčice ne omekšaju.
- Dodajte tjesteninu.
- Ukoliko nema dovoljno umaka, dodajte vode u kojoj se kuhala tjestenina.
- Ubacite šaku sjeckanog peršina i ribani parmezan pa promiješajte.
Dobar tek!