Recepti 20. svibnja 2016.

Zapečena tunjevina s tjesteninom i sirom

Tuna
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Zapečena tjestenina s tunjevinom može se pripremati i s bešamelom, vrhnjem i jajima, ali u varijanti sa svježim rajčicama je -puno laganiji obrok

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 869

Potrebno vam je

  • 500 g tjestenina s jajima
  • 500 g tuna, konz. u ulju
  • 3 kom jaje kokošje
  • 3 kom rajčica, crvena
  • 200 g trapist
  • sol
  • papar
  • 1.50 žlica ulje, biljno
  • origano

Priprema

  1. Tjesteninu skuhajte i ocijedite, tunjevinu ocijedite od ulja i pomiješajte s umućenim jajima, posolite, poparite pa dodajte malo origana.
  2. Rajčice koje ste umočili u vrelu vodu i skinuli im koru narežite na kolutove.
  3. U namašćenu posudu za pečenje slažite red tjestenine s tunjevinom i kolutove rajčica. Prekrijte naribanim sirom. Pecite u pećnici na 200°C oko 15 minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.