gastro postao
Zapečena tjestenina s tunjevinom može se pripremati i s bešamelom, vrhnjem i jajima, ali u varijanti sa svježim rajčicama je -puno laganiji obrok
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 869
Potrebno vam je
- 500 g tjestenina s jajima
- 500 g tuna, konz. u ulju
- 3 kom jaje kokošje
- 3 kom rajčica, crvena
- 200 g trapist
- sol
- papar
- 1.50 žlica ulje, biljno
- origano
Priprema
- Tjesteninu skuhajte i ocijedite, tunjevinu ocijedite od ulja i pomiješajte s umućenim jajima, posolite, poparite pa dodajte malo origana.
- Rajčice koje ste umočili u vrelu vodu i skinuli im koru narežite na kolutove.
- U namašćenu posudu za pečenje slažite red tjestenine s tunjevinom i kolutove rajčica. Prekrijte naribanim sirom. Pecite u pećnici na 200°C oko 15 minuta.