gastro postao
Ingrid nam je pripremila kako kaže, jagodica bobica tortu
Sastojci:
- 100 g bijele čokolade
- 600 ml slatkog vrhnja
- 230 g brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 2 žličice mljevenog maka
- 125 g omekšalog maslaca
- sol
- 150 g šećera
- naribana korica jednog limuna
- 100 ml mlijeka
- 500 g jagoda
- 150 g marmelade od jagoda
- 3 jaja
- 1 vanilin šećer
Priprema:
- Čokoladu otopiti u 300 ml slatkog vrhnja. Kada se ohladi staviti u hladnjak.
- Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Pomiješati brašno, prašak za pecivo, mak i prstohvat soli.
- Posebno miksati otopljeni maslac sa šećerom, naribanom koricom i sokom limuna. Umiksati jedno po jedno jaje, zatim dodavati brašno i naizmjenice mlijeko.
- Pripremljenu smjesu izliti u manji kalup za tortu i peći oko 40 minuta. Kada se ohladi prerezati ga na tri lista.
- Jagode oprati, očistiti i prepoloviti.
- Slatko vrhnje s čokoladom iziksati dok se ne dobije krema, zatim ručno umiješati narezane jagode. Par ih ostaviti za ukras.
- Dva lista premazati ugrijanom marmeladom od jagoda, zatim namazati kremom i jagodama, staviti drugi list i ponoviti postupak.
- Stući preostalo vrhnje i premazati tortu. Ukrasiti jagodama i svježim listićima metvice. Neka jedan dan odstoji u hladnjaku (najbolje preko noći) i tek onda rezati.
Ingrid možete pratiti i na njezinom blogu Prekratak dan i Facebook stranici.