28. listopada 2016.

Naučite sjeckati luk poput profesionalaca - i to na tri načina!

Luk
1/2
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
S dobrim nožem i malo prakse postat ćete pravi majstor

Prerežite vrh luka, prepolovite i očistite od kožice. Poprečno zarežite luk na nekoliko mjesta i nasjeckajte sitno. Ukoliko želite duguljaste komadiće luka, očistite ga na isti način i jednostavno nasjeckajte prateći linije luka. 

Za kolutove od luka prerežete luku vrh, okrenete na drugu stranu i sjeckate da dobijete okrugle kolutove. Prstima ih razdvojite i pohate po želji. Da ovo ne bi zvučalo kao kvantna fizika, preporučujemo da pogledate video s kojim ćete najbolje razumjeti napisano. Tri, dva, jedan - sjeckaj!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.