19. srpnja 2016.

Tri super savjeta za još bolji quiche

quiche
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Spremili smo kratak popis savjeta koje trebate znati kada se upustite u pripremu fine domaće slane pite.

Dvije najvažnije stvari kod pripreme quichea su dobro tijesto i ukusan nadjev. Ako su obje komponente uspješne, vaš quiche može ispasti stvarno neodoljiv, a da bi vam to pošlo za rukom, donosimo vam tri najvažnija savjeta.

Tijesto za quiche uvijek najprije ispecite samo prije nego što u njega ulijete nadjev. Tako nadjev neće ponotonuti u tijesto, neće postati gnjecavo već će ostati hrskavo izvana, a prhko iznutra.

Previše jaja u nadjevu također može dovesti do lošije teksture, pa i cjelokupnog okusa quichea. Važno je pogoditi savršen omjer mlijeka i jaja. Kada u nadjev stavite previše jaja, on postane gumenast. Premalo jaja dovodi do previše tekućeg nadjeva koji se neće stisnuti i iscurit će iz kore.

Povrće koje ubacujete u nadjev ne smije biti previše mokro. Osušite ga prije uporabe kako ne bi ispustilo vodu i učinilo cijeli nadjev previše tekućim, a zatim i pitu neuspjelom. Tako primjerice, ako radite s gljivama, pirjajte ih najprije na tavi kako bi ispustile sve sokove, a tikvice i patlidžan ocijedite.

Dobro je još obratiti pažnju na duljinu pečenja vašeg quichea, a važno je i da ga pečete gotovo pri dnu pećnice kako bi tijesto dobilo lijepu zlatnu boju i postalo hrskavo.

Inspiraciju za savršeni quiche potražite među našim receptima:

Top 13 veličanstvenih recepata za quiche

Mini quiche s gljivama

Quiche sa špinatom i rajčicama

Lijeni quiche spreman je za tren

Quiche s mesom

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.