Dvije najvažnije stvari kod pripreme quichea su dobro tijesto i ukusan nadjev. Ako su obje komponente uspješne, vaš quiche može ispasti stvarno neodoljiv, a da bi vam to pošlo za rukom, donosimo vam tri najvažnija savjeta.
Tijesto za quiche uvijek najprije ispecite samo prije nego što u njega ulijete nadjev. Tako nadjev neće ponotonuti u tijesto, neće postati gnjecavo već će ostati hrskavo izvana, a prhko iznutra.
Previše jaja u nadjevu također može dovesti do lošije teksture, pa i cjelokupnog okusa quichea. Važno je pogoditi savršen omjer mlijeka i jaja. Kada u nadjev stavite previše jaja, on postane gumenast. Premalo jaja dovodi do previše tekućeg nadjeva koji se neće stisnuti i iscurit će iz kore.
Povrće koje ubacujete u nadjev ne smije biti previše mokro. Osušite ga prije uporabe kako ne bi ispustilo vodu i učinilo cijeli nadjev previše tekućim, a zatim i pitu neuspjelom. Tako primjerice, ako radite s gljivama, pirjajte ih najprije na tavi kako bi ispustile sve sokove, a tikvice i patlidžan ocijedite.
Dobro je još obratiti pažnju na duljinu pečenja vašeg quichea, a važno je i da ga pečete gotovo pri dnu pećnice kako bi tijesto dobilo lijepu zlatnu boju i postalo hrskavo.
Inspiraciju za savršeni quiche potražite među našim receptima:
Top 13 veličanstvenih recepata za quiche
Quiche sa špinatom i rajčicama
Lijeni quiche spreman je za tren
Dobar tek!