22. rujna 2015.

Turistička ponuda Slovenije predstavljena u Zagrebu

Predstavljanje Slovenije
foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
U organizaciji portala Relaxino.com održana je još jedna poslovna radionica koja je omogućila velikom broju turističkih agencija iz cijele Hrvatske da se na jednom mjestu upoznaju s novostima u ponudi slovenskih hotelijera i ostaloj raznolikoj turističkoj ponudi Slovenije.

U ugodnom ambijentu kavane hotela „Palace Zagreb“ u samom centru grada, drugu godinu  za redom u organizaciji portala Relaxino.com, održana je poslovna radionica koja je okupila 24 slovenska turistička partnera koji su novitete iz svoje ponude predstavili hrvatskim turističkim agencijama i drugim turističkim subjektima koji su sudjelovali na radionici. 

Više od 20-tak turističkih agencija iz Zagreba, ali i ostalih dijelova Hrvatske, koji su tijekom dana posjetili radionicu, imalo je priliku obnoviti kontakte, ali i razgovarati o daljnjoj suradnji s hotelijerima i ostalim turističkim subjektima iz Slovenije s kojima su već surađivali, te se upoznati s ponudama nekih novih turističkih subjekata koji su se pojavili na slovenskom tržištu.

I ove godine najveći broj slovenskih sudionika na radionici, činili su predstavnici slovenskih termi koje su i najpopularnija odredišta za hrvatske goste. Uz njih predstavili su se hoteli iz Bleda, Ljubljane, Mali hoteli Maribor te turističke zajednice Ljubljane i Maribora. Informacije o ponudama ostalih slovenskih turističkih organizacija, pobrinula se predstavnica „Spirit Slovenia“ - slovenske turističke organizacije. Ovom prilikom posebno se predstavila Ljubljana - Verica Leskovar, direktorica promocije i marketinga Turizam Ljubljana. Na press konferenciji istaknula je koje su prednosti Ljubljane i podsjetila zašto ju je interesantno posjetiti. Posebno je izdvojila događaje: Okuse Ljubljane i Prosinac u Ljubljani, a sve je pozvala na gastro doživljaj svaki petak u srcu Ljubljane na glavnoj gradskoj tržnici gdje na jednom mjestu možete iskusiti specijalitete Slovenije, ali i hranu iz raznih dijelova svijeta

S novostima u ponudi u Zagreb je stigla i predstavnica Postojnske jame, Zvezdana Popovič, koja je prezentirala: Expo Postojnska Jama Kras. Predstavljene teme opisuju jamu u prostoru i vremenu sa naglaskom na njezinoj prirodnoj i kulturnoj tradiciji u svjetskom mjerilu, zatim čovjekove aktivnosti kraj jame i u jami od pračovjeka, razdoblja prije i poslije otkrića unutrašnjih dijelova jame te njegove aktivnosti u istraživanju i razvoju suvremenog špiljskog turizma do današnjih dana.

Slovenija predstavljanje | Author: Promo foto: Promo

Izložba EXPO Postojnska jama kras je namijenjena svima, koje zanima detaljan pogled u svijet krša, koji stvara i okružuje Postojnsku jamu te šire povijesne i društvene pozadine, koje su dovele do činjenice, da je ova jama turističko najrazvijenija podzemna jama na svijetu. Poučno, interaktivno, zabavno.

Predstavnik Veleposlanstva Republike Slovenije u Hrvatskoj, ekonomski savjetnik Jakob Štunf, istaknuo je kako se broj hrvatskih turista u Sloveniji u prošloj godini povećao te da je taj trend nastavljen i u 2015. godini te se nada i daljnim preznetacijama slovenskih partnera kroz radionice brojke će se i dalje povećavati.

Gospodin Štunf je također pozvao sve prisutne da se nam se priduže na novoj radionici „Slovenija za šmekere“,  22. listopada u restoranu Okrugljak također u organizaciji portala Relaxino.

Popis sudionika radionice: Terme: Terme Čatež/ Terme Olimia/Thermana Laško/Terme Resort - Rimske Terme/Terme Dobrna/ Hoteli u Rogaškoj: Sava hoteli/ Terme Toplošica/Terme Krka/Moravske toplice/Lječilište Radenci/Terme Ptuj/Terme Banovci/Terme Lendava/Bioterme/Terme Snovik

Ski-wellness destinacije: Terme Maribor/Terme Zreče i Rogla/Hotel Astoria Bled/Hotel Krim/Hotel Ribno/Vila Prešeren, Celje: Hotel Celjska Koča

Ostale destinacije: Ljubljana: hotel Plaza i hotel Park/ Mali hoteli Maribor/ Postojnska jama/ Bledski grad/ Zavod za turizam Maribor-Pohorje/Turizam Ljubljana/Slovenska turistička organizacija

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.