U nazočnosti gradonačelnika Makarske Tončija Bilića koji je zajedno s Mirom Bogdanovićem idejni začetnik IKKER-a, uzvanika, organizatora i dragih prijatelja, održalo se natjecanje vrhunskih Chefova u pripremi dva jela:
- Predjelo na temu: Jadranska tuna s kalija i jadra
- Glavno jelo od janjećih leđa i svinjskog filea
Natjecatelji su briljirali idejama, recepturama, izvedbom i prezentacijom, a o okusima da ne govorimo!
Stručni žiri je odabrao Željko Neven Bremec – predsjednik Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija, a isti je predvodio Stevo Karapandža:
1. Hrvoje Zirojević
2. Marija Lulić
3. Zoran Krsteski
4. Hamid Hadžić
5. Branko Ognjenović
6. Aleksandar Stanković
7. Đorđe Kostić
Sve je tave virio i zajedno s publikom komentirao chef Antun Nišević. Posebno damsko prizanje pripalo je našoj Ružici Jukičić – jedinoj ženskoj natjecateljici. Priznanje za najbolji stručni ispit dobio je Talijan Marc Pavel, treće mjesto osvojio je predstavnik BiH Dragan Šljivić, drugi je Makedonac Nikola MIshovski, a pobjednik ovogodišnjeg natjecanja je Toni Boban iz Hrvatske!
Toni je ponio kući u Split i prekrasnu nagradu – SKULPTURU Simply the best! Svi natjecatelji su darivani SOLNIM CVIJETOM solane Ramova. Nakon prekrasne Dalmatinske večeri koju su pripremali Marija Lulić, Hrvoje Zirojević, Goran Staničićm, Hrvoje Bekavac i vrijedni članovi ŠKMER-a, a pjesmom je začinila klapa Berulia. Finalna večer se nastavila Večerom Crne Gore koju su sa zadovoljstvom i pregršt kreativnosti pripremili najbolji crnogorski chefovi pod vodstvom Bogdana Krsmanovića.
Čestitamo najboljim kuharima regije i veselimo se novim susretima!