26. veljače 2015.

Uključite se u natječaj, osvojite večeru za dvoje i podržite Pink Week

Pantarul
foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Osvojite večeru za dvoje i uz savršenu hranu i piće podržite Pink Week.

Povodom Međunarodnog festivala ružičastih vina, pjenušaca i šampanjaca Pink Day, koji će se 7. ožujka održati u Muzeju Mimara po prvi put održava se Pink Week. Enološko gastronomski projekt s humanitarnim karakterom kojemu je cilj prikupiti sredstva za forum Europa Donna Hrvatska koji nastoji osvijestiti javnost te radi na prevenciji raka dojke. Tako kroz kampanju Darujmo ružičasti život, potiče na prevenciju raka dojke, ali i prikuplja sredstva za aparat za intraoperativno zračenje koji uvelike smanjuje zračenje pacijentica i olakšava im oporavak. U Tjednu ružičastih jelovnika sudjeluju izabrani restorani iz cijele Hrvatske koji osmišljavaju jelovnike u duhu mediteranske prehrane i ružičaste boje i nude ih po promotivnoj cijeni, a dio prikupljenog novca donirat će se forumu Europa Donna Hrvatska.

Zajedno s organizatorima projekata WOW (Women on wine) Gastro vam daruje po jednu večeru na koju možete povesti voljenu osobu u odabranim restoranima koji osmišljavaju jelovnik u duhu mediteranske prehrane i ružičaste boje i nude ga po promotivnoj cijeni. Sve što trebate napraviti je odgovoriti na pitanje u komentarima ispod ovog članka: Zašto podržavate Pink Week? i navesti u kojem restoranu želite uživati u dvoje. Natječaj traje do 3. ožujka (detaljna pravila pročitajte ovdje) kada ćemo u popodnevnim satima odabrati sretnike koji će za vrijeme trajanja Pink Week-a uživati u "ružičastim" specijalitetima.

VUGLEC BREG

"Vuglec Breg" je nastao na temeljima starog zagorskog zaselka "Vugleci", a obnovljeno turističko selo danas krase zagorske hiže - u kojima su smještene sobe i apartmani, restoran i vinarija, ljetna sjenica s krušnom peći i roštiljem, a sve u okruženju vinograda, šuma i pašnjaka.

Kroz sudjelovanje u Tjednu ružičastih jelovnika – Pink Week – nudimo dva menu-a po promotivnoj cijeni od 100 odnosno 130 kn za tri slijeda uz čašu našeg ružičastog pjenušca "Rozalija". Okusite specijalitete zagorske kuhinje… Slasnu puricu s mlincima, patku iz krušne peći, zagorske štrukle i domaći kruh mali su dio ponude koja može zadovoljiti i najveće gurmane.

AGAVA RESTORAN 

Mirno suptilno mjesto u srcu Zagreba. Restaurant gdje ćete osjetiti privlačnost na prvi pogled: Vino, posebna kuhinja, bogatstvo mediteranskih okusa. Zima je posebna, možete uživati uz svijetlost svijeća u predvečerje ili doći na ručak i promatrati kroz velike prozore Tkalčićevu ulicu.

Kada zatopli, terasa otkriva svoj puni šarm, puna zelenila-idealna je za lagani ručak ili ljetnu večeru uz svijeće! Oduševit će Vas ovaj klasični mediteranski restaurant, prepun otmjenih tamnih boja i diskretne rasvjete. Prekrasan, pomalo jedinstven pogled na Tkalčićevu ulicu, jedno je od specifičnosti restauranta...

LE BISTRO ESPLANADE

Le Bistro u sklopu hotela Esplanade Zagreb jedan je od tradicionalnih zagrebačkih lokala uređenih po uzoru na francuske bistroe. Lokal ima bogato nasljeđe i povijest gradskog gastronomskog inovatora. Uravnoteženi jelovnik ovog popularnog lokala povezuje Zagreb i Pariz te ga čini idealnim mjestom za dnevne susrete uz hranu ili piće. Le Bistro je oduvijek bio sastavni dio života grada, a u svom ugodnom interijeru nudi izbor jela u ozračju pariškog chica.

Ilustracije koje se smješe sa zidova Le Bistroa prizivaju dvadesete godine prošlog stoljeća i toplu atmosferu živahnih društvenih trenutaka francuskih bistroa. Jednostavna elegancija temeljni je koncept ovog lokala, koji svojom ponudom želi oživjeti urbanu europsku tradiciju bistroa, kako bi se gost uvijek osjećao kao kod kuće. U trenucima predaha između poslovnih ili privatnih obveza Le Bistro je oaza mira u kojoj možete uživati sami ili u društvu. Ukusna jela pripremljena za lagane dnevne užitke i ugodna atmosfera osvježit će Vašu stresnu svakodnevnicu.

PANTARUL

Restoran Pantarul u nešto manje od godinu dana od otvorenja postao je pravi hit među Dubrovčanima. Troje suvlasnika, dubrovački ugostitelji Đuro Šiljug i Milan Vasić te gastro blogerica Ana-Marija Bujić autorica bloga "Da mi je nešto slatko..." u Dubrovniku, gradu pretežito orijentiranom turistima odlučili su ponuditi nešto i domaćima od kojih su uspjeli napraviti pravu malu gurmansku zajednicu. Ponuda restorana Pantarul zasniva se na upotrebi sezonskih i svježih namirnica koje chef kuhinje Damir Šarić koristi u kreativnim jelima, a jelovnik se mijenja u skladu s ritmom godišnjih doma, tri puta godišnje.

Uz stalni jelovnik, ono što Pantarul čini posebnim jest i ponuda tapasa – nešto sitnijih zalogaja od kojih gosti obično naruče više vrsta pa dijele, što stvara pravi opušteni ugođaj za stolom. Sada primjerice na tapas meniju stoji dimljena skuša s ukiseljenim artičokama, parfait od pileće jetrice, riblji tatar i topla pjena od leće s domaćom focacciom. Uz sva jela poslužuje se više vrsta domaćeg kruha, tjestenina je također rađena ručno, a ponuda kolača ne zaostaje. Najpopularniji su ove zime bili lava cake s bijelom čokoladom te topla torta od ricotte s umakom od vanilije.

BISTRO KARLO

Bistro Karlo smješten je u Gundulićevoj ulici, u neposrednoj blizini Cvjetnoga trga. Već pri samom ulasku u Bistro očarat će Vas ambijent izuzetnog dizajna koji je obitelj Gjurasek s puno ljubavi i estetskih znanja osmislila s ciljem Vašeg što ugodnijeg druženja na ručku ili večeri.

Inspirirani znanjem i ljubavlju prema hrani ideja nam je svaki okus učiniti jedinstvenim spojem koji će razdragati Vaše nepce. Pokrenite u sebi novu viziju poimanja gastronomskih užitaka! Podarite si okus iz snova, čašu vrhunskog vina i tanjur koji ćete odlučiti podijeliti s voljenima.

DUKSA 

Pizzerija na rubu Maksimirskog parka. Mjesto gdje je pizza tanka i hrskava, mozzarella nježna i podatna, bosiljak svjež, a umak od paradajza domaće uzgojenog.

Dodajte tome čašu odličnog vina i komad izvrsne torte, jedino što će pasati kao preljev su blage note jazza, bluesa ili nekog davnog evergreena, a sve servirano u interijeru od drva, stare cigle, i puno ljubavi. Požurite, čekamo vas.

PARADIGMA

Restoran Paradigma otvara svoja vrata u 2015. godini sljedećeg ponedjeljka, 2. ožujka. Naš prvi radni tjedan u 2015. godini, u suradnji s udrugama "WOW" Women On Wine - Žene i Vino i Europa Donna, posvećen je borbi protiv raka dojke. Samo za ovu priliku smo pripremili posebni jelovnik koji dolazi s čašom rosea za 100kn. Postoji i mogućnost direktnog doniranja udruzi Europa Donna u restoranu. Restoran Paradigma, smješten iza Prokurativa u centru Splita, je moderan mediteranski restoran s krovnom terasom i pogledom na Rivu.

Unutrašnjost je minimalistički čisto namještena, a korišteni su samo vrhunski materijali te elegantni namještaj uz sveprisutnu upotrebu plavih tonova koji prostoru daju mirnoću i potvrđuju mediteranski karakter. Velike staklene stijene osiguravaju dovoljno prirodnog svjetla dok je prostor oplemenjen slikama multimedijalnog umjetnika Gorana Sučića. Moderni mediteranski jelovnik za inspiraciju ima mirise i okuse tradicionalnih kuhinja Dalmacije, Grčke, Južne Italije, Francuske Provanse i Španjolske. Šef kuhinje je Ante Udovičić, jedan od najtalentiranijih hrvatskih kuhara iz mlađe generacije. Vinska karta korespondira jelovniku i donosi impresivnu selekciju domaćih i internacionalnih vina s fokusom na autohtone sorte Dalmacije i Mediterana. Karta trenutno broji 200njak etiketa od kojih se većina služi na čašu.

ROUGEMARIN

RougeMarin nije ni bistro, ni restoran, ni gostionica: to je mjesto gdje vrhunska hrana kombinirana s besprijekornom prezentacijom i profesionalnom uslugom nosi unikatan doživljaj za svakog pojedinog gosta. Kuhari, slastičari i poslužitelji čine tim koji samo naizgled proizvodi jela na uobičajen profesionalni način. Oni su zapravo logistika scene RougeMarin koja nudi nove ugostiteljske usluge: od ranog ručka do tematskih večera, od vjenčanja do cateringa na bilo kojoj lokaciji, od objeda za malu grupu prijatelja do velikih team building događaja.

U prazne hale nekoć uspješne Tvornice električnih žarulja s novim su tisućljećem uselili novi sadržaji, a među njima i mladi visoki Dalmatinac Marin s najneobičnijim zamislima. Marin je kuhar. Prvo "osvaja" malu kućicu, nekadašnju portirnicu na ulazu u TEŽ. U njoj peče hamburgere, ni nalik onima iz McDonalds'a... Hamburgeri su izvanredni, iako nitko ne vjeruje da je moguće takvu vrhunsku kvalitetu hrane nuditi po tako pristupačnim cijenama. No, Marin je opsjednut svojom vizijom vjerne publike, sljedbenika, čvrste veze utemeljene na vjeri i inovativnom i poštenom profesionalizmu.

RESTORAN COCKTAIL

Kada posjetite neki grad i želite upoznati njegove specifičnosti, svakako se usmjerite i na njegovu gastronomsku ponudu. Zateknete li se u Sisku neizostavno svratite u restoran COCKTAIL u samom središtu grada. Neka vas ne iznenadi da ste u manjem gradu pronašli restoran uređen prema najvišim svjetskim standardima, s gastronomskom ponudom koja intrigira najbolje poznavatelje, s osobljem školovanim u zemlji i inozemstvu, s ozračjem koje će vas ponovno vratiti na ovo izuzetno mjesto. Restoran COCKTAIL otvoren je kao pečenjarnica1991. koju je obitelj Kramarić, kao svoj obiteljski posao, već 1995. godine transformirala u restoran. Posjetitelji su odmah prepoznali kvalitetu ponude i osoblja, uočivši razliku u odnosu na slična mjesta u gradu.

Gastronomska ponuda bila je specifična i inovativna, okruženje opuštajuće a osoblje je od početka njegovalo individualni pristup prema svakom gostu. Nakon 14 godina rasta i razvoja obitelj Kramarić 2005. godine renovira i proširuje restoran na 150 mjesta, uređuje terasu koja izlazi u mali park s vodoskokom, nadasve profilirajući svoju gastronomsku ponudu. Tako Sisak dobiva respektabilan restoran kojeg se ne bi posramili ni veliki svjetski gradovi. U međuvremenu Sanjin i Goran (konobar i kuhar) prolaze dodatnu edukaciju u zemlji i inozemstvu, stvarajući s roditeljima jedinstven restoran. Okusi i mirisi hrane koju ćete ovdje kušati trajno će vas zarobiti, jer ono što nepce kuša ne zaboravlja se. Iznova ćete se vraćati sami, s rođacima, prijateljima, poslovnim partnerima sigurni da je u pitanju kreativna kuhinja, oplemenjena jela, vrhunsko aranžiranje i posluga. Restoran COCKTAIL mjesto je gastronomskog uživanja i opuštanja.

Dobitnici su:

1. Vuglec breg - barbilab

2. Paradigma - CUNCE

3. Balon - majki

4. Agava - marina.rad

5. Le bistro Esplanade - papillona

6. Pizzeria Duksa - juraj_r

7. Cocktail - nina555

8. Bistro Karlo - mega

9. RougeMarin - gushterica2

10. Pantarul - iva8

Komentari 54
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • nina555 15:40 05. Ožujak 2015.

    Jeeeeeee :)))))) Hvala :))))))

  • iva8 15:20 03. Ožujak 2015.

    Mmmm :) ja bi rado jela u restoranu PANTARUL!

  • agneza2 21:44 02. Ožujak 2015.

    Podržavam pink week jer sam ljudsko biće, i mislim da bi svako biće trebalo podržavati nešto humanitarno. I sama sam žena i ne znam što mene čeka.... Htjela bih u bistro Karlo, Le Bistro, Agavu Ii Rougemarin, fleksibilna sam :)