Oltion Veshi iz restorana “Koteci” iz Albanije, Nihad Mameledžija iz “4 sobe gospođe Safije” iz Sarajeva - Bosna i Hercegovina, Ante Udovičić iz restorana “Paradigma”, Split - Hrvatska, Jure Tomić iz restorana ”Osterija Debeluh” – Slovenija, Filip Ćirić iz restorana “Homa”, Beograd - Srbije i kreator izvanrednog deserta - Petra Jelenić iz renomirane zagrebačke slastičarnice “Mak na Konac” - ovjekovječili su ovo sjajno druženje u Tivtu u Crnoj Gori.
Večer su uokvirila pomno izabrana vina i posebna kompozicija na harfi za svaki slijed u izvođenju Milice Kankaraš.
Željko Knezović, izvršni šef kuhinje hotela Regent dizajnirao je suptilan uvod večeri prvim slijedom “Jaje upalo u more” (lagano kuvano jaje, poširane dagnje, njeguški pršut, kozji sir i hrskava pileća kožica).
Nastavak je uslijedio od strane Oltiona Veshija iz Albanije sa slijedom “Od glave do repa” kreiran od najboljih dijelova goveđeg repa i bifteka predstavljen u skladu s gastronomskom filozofijom “Koteci” restorana.
Dinamičnu i maštovitu Bosnu i Hercegovinu naglasio je Nihad Mameledžija kroz treći slijed “Pileća jetrica na način gđe Safije” gdje su se prepletali ukusi aromatizirane pileće jetrice, meda, latica ruže i palente kreirane od organskog brašna.
Susret kopna i mora prikazao je Jure Tomić iz Slovenije u jelu "San Žak u šumi”, odnosno nježnom kombinacijom jakobovih kapica na bazi vrganja, mrvica trubače i praha od maslinovog ulja.
Aroma Jadrana zastupljena je kroz peti slijed “Jadranske lignje” predstavljen na maštovit način kombinacije lignje i brancina uz kapi fermentiranog češnjaka, a sve predstavljeno na kreaciji nježno zelene kreme od celera i boba.
Krešendo gastronomske simfonije Balkana kreirao je Filip Ćirić kroz šesti slijed “Najbolje od teletine”, odnosno najfinijeg filea teletine, komada mariniranog jezika, brioša, bordolese umaka, povrća a la minestrone i svježeg komada crnog tartufa.
Proslavljena Petra Jelenić iz Zagreba priuštila je gostima eksploziju ukusa u vidu deserta tajnovitog naziva “P3”, kreiranog od kombinacije biskvita od maka, sorbeta od Jivara čokolade, kandirane muškatne tikve, gela od peršina i reske kreme od limuna.
Petra je sumirala utiske boravka, ideje i organizacije “Game of Chefs”:
“Čast mi je što sam bila dio ove ideje. Impresionirana sam organizacijom događaja i samom lokacijom. Naš susret smatram odličnom prilikom za intenziviranjem komunikacije, razmjenom znanja, mogućnosti suradnje i daljeg razvijanja kvalitete regionalne kulinarske scene.”
Za ovaj performans tražila se “karta više”. Hotel Regent dokazao se kao prava gastro oaza, a gastronomija regije ocijenjena je kao izvor neiscrpne inspiracije i vrlo jak adut u turističkom pozicioniranju svake od zemalja sudionica.