Špajza 20. lipnja 2023.

Kako brzopotezno očistiti dagnje?

Dagnje
1/2
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Omiljene školjke vrlo se jednostavno pripremaju, a na buzaru im nitko ne može odoljeti

Prilikom kupnje dagnji obratite pažnju da budu žive i svježe, a u videu provjeri kako se to radi brzo i jednostavno, bez muke.

 

 

Izbjegavaj napuknute školjke i one koje su otvorene, a najlakše ćeš ih očistiti krutom četkom ili spužvicom. Njome odstrani pijesak, a potom rukama iščupaj što je više moguće vlaknastih nakupina na pregibima školjki (takozvane brade).

Dagnje skuhajte s lukom i peršinom u vodi, posluži s tjesteninom i uživaj.

 | Author: Valeria Boltneva/Pexels Dagnje foto: Valeria Boltneva/Pexels

 

Ostale recepte morskih gušta na dohvat ruke, sve s ukusnim, zdravim i povoljnim dagnjama, pronađi ovdje.

 

Možda vas zanima... Osvježavajuće dagnje u jabukovači Donala Skehana Recepti Možda vas zanima... Morski gušti: Rižoto s dagnjama i šafranom Kolumne Možda vas zanima... Linguini s dagnjama u pikantnom umaku od rajčice Kolumne Dagnje na buzaru Možda vas zanima... Dagnje na buzaru: Jednostavan recept za pripremu najbolje buzare na crveno Recepti Gratinirane dagnje Možda vas zanima... Zapečene dagnje - predjelo kojem je teško odoljeti Recepti Edulis Oyster Bar Možda vas zanima... Pohane dagnje u tortilji – imamo recept za hit jelo dubrovačkog Bavarina! Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.