15. srpnja 2016.

Večer antičke kuhinje u Omišlju na Krku

Rivica
foto: facebook
gastro postao gastro.24sata.hr
U Omišlju, na Mirinama 16. srpnja od 21:00 h održati će se večer antičke kuhinje. Ljudi iz Rivice - kuhaju večeru iznenađenja!

Uz svjetlost baklji, originalnu antičku glazbu, ulične zabavljače, gladijatore, rimske vojnike te cara i carevu svitu, posjetitelji će odjeveni u rimske toge uživati u antičkoj gozbi.

Stoga je Rivica i ove godine pripremila prigodan meni za koji će vas pustiti da se ugodno iznenadite.

Rezervirajte svoje mjesto pozivom na +385 51 846 101

Cijena menija iznosi 160 kn po osobi. 

Rivica | Author: facebook foto: facebook

Priča o Rivici je priča o obiteljskoj posvećenosti ugostiteljskom i restoraterskom poslu, koja počinje s nonom Mare i nonom Ivom daleke 1934. godine. Oni odlučuju u tada malom ribarskom selu, otvoriti pansion i ugostiti elitne goste s područja negdanje „K&K“ i dati im hedonistički okvir na sliku Kvarnera i otoka Krka, destinacija koje su počeli otkrivati i koje su ih privlačile u svojoj egzotičnosti, netaknutosti i klimatskoj ravnoteži.

Priča teče dalje, tata Ivica i mama Vera su glavni likovi, koji dovode sada već restoran Rivica sredinom i krajem prošlog stoljeća u vrh otočke, kvarnerske i hrvatske gastronomije. U to je vrijeme sadašnji vlasnik Dražen ulazio u svijet gastronomije prirodnom inercijom obiteljskog posla i kroz zaljubljenost u sommelierska znanja i vještine kao inicijalnom kapislom, upalio sporogoreći štapin svoje gastronomske određenosti.

Danas su on, i supruga Nikolina glavni likovi naše priče sa istim općim vrijednostima koje su krasile obje generacije prije njih, osuvremenjene naravno, no uvijek s vazda prisutnim Bodulijom (naziv otoka Krka u čakavskom narječju) i Kvarnerom, ali uvijek jednim okom na Učki, koja okružuje kako goste koji dolaze, tako i kuhinje koje utječu na njihov stil kuhanja koji je postao jednom od odrednica hrvatske gastronomije. I dalje je to Mediteran, prvenstveno Krk i Kvarner, no i dalje je to „ K&K“ ozračje i Cucina Veneta, kao bitne odrednice stila kuhanja i servisa.

Na sjenovitoj terasi s pogledom na lučicu osjeća se duh none Mare, kao osuvremenjena poveznica strasti i posvećenosti, a napose duh gastronomije prvenstveno kao životnog puta, a onda i stručnog odabira. Rivica... Mala riva za veliki hedonizam!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.