Naime, samo na jednom otoku, na otoku Krku, možete pronaći obilje autohtonih namirnica poput krčke janjetine, divljih šparoga, domaćih šurlica, pršuta, ovčjeg sira, maslinovog ulja, meda, smokava i drugih poslastica te autohtonu vinsku sortu žlahtinu.
Vrhunac sezone šparoga kulminira upravo na otoku Krku – ali ne morate ih sami tražiti.
Ubrali smo ih i pripremili za vas kao mirisne juhe od šparoga, kremasti rižoto ili šparoge u aromatičnom umaku sa šurlicama, vi samo odaberite svoju omiljenu kombinaciju.
Dok istražujete ljepote otoka, iz petnaest krčkih restorana i konoba zamirisat će jela od mlade krčke janjetine, slasni janjeći žgvaceti sa šurlicama, pečena janjetina i druga tradicionalna jela, kojima je teško odoljeti. A i zašto biste?
Nakon aktivnog dana koji ste proveli u bicikliranju ili šetnji otokom, zaslužili ste ukusan domaći obrok i čašu sjajnog vina. Kušajte po prigodnim cijenama jela od krčke janjetine i divljih šparoga uz vrbničku žlahtinu, a potražite i tematske menije već od 100 kn u odabranim restoranima!
PUNAT ➡ RESTAURANT “KANAJT”, RESTAURANT “MARINA”, KONOBA “SIDRO”
MALINSKA ➡ KONOBA "NINO", KONOBA "MASLINA", HOTEL "MALIN" - RESTORAN "MULINO", KONOBA "IVE"
GLAVOTOK ➡ RESTORAN "TRATTORIA GLAVOTOK"
KRK ➡ KONOBA "KUĆA KRČKOG PRŠUTA ŽUŽIĆ", KAVANA - COCKTAIL BAR - NOĆNI BAR "VOLSONIS", RESTORAN "TORKUL"
VRBNIK ➡ KONOBA "ŽLAHTINA", KUĆA VINA IVAN KATUNAR,
BAŠKA ➡ RESTORAN "CICBELA", BISTRO "FUNTANA" - "CORINTHIA BAŠKA HOTEL"
MILOHNIĆI ➡ KONOBA "POD PREVOLT"