12. svibnja 2016.

Višak povrća iz juhe lako postaje gurmanski umak

umak
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ne znate što s viškom povrće iz juhe?

Ostane li vam kuhanog povrća iz juhe, vrlo ga brzo možete pretvoriti u ukusan umak za njoke, rižu ili pire. Izradite povrće štapnim mikserom ili u blenderu, kratko ga zagrijte na maslacu pa mu dodajte vrhnja za kuhanje. Začinite prema ukusu.

Ako vam ukućani ne priznaju obrok bez mesa, uz ostatke kuhanog povrća treba vam malo pilećih prsa da dobijte ukusan umak. Na maslinovom ulju propirjajte sitno nasjeckan luk pa dodajte i dva sitno narezana režnja češnjaka. Malo prije nego što je piletina gotova, umiješajte kuhanu mrkvu narezanu na kolutiće. korabu narezanu na kockice, malo celerova korijena isto narezanog na kockice i narezan peršinov korijen. Podlijte povrtnim ili kokošjim temeljcem, dodajte malo koncentrata rajčice i začinite prema želji. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.