gastro postao
Dvije najdraže namirnice spojene u jedan kremasti složenac. Može li bolje?
Jednostavan složenac od krumpira u kombinaciji s kremastim bešamel umakom brzo se priprema, a još brže nestaje. Začinite ga svježim peršinom i dodajte začina po vlastitom ukusu. Priprema ovog jela oduzet će vam svega petnaest minuta, a cijeli pospupak oko sat vremena. Složenac možete poslužiti samostalno ili uz kakav odrezak ili ribu. Odlično se slaže i sa svim vrstama salata.
Sastojci:
- 2 glavice luka
- 4 krumpira
- 3 žlice maslaca
- 2 žlice brašna
- 1 ½ šalica mlijeka
- 100 g ribanog sira
- Svježi peršin
- Crvena paprika
- Sol, papar
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
- Maslacem premažite kalup za pečenje.
- Krumpir i luk nasjeckajte na tanko.
- U zdjeli zagrijte vodu visine do pet cm, neka zavrije pa ubacite nasjeckani krumpir i žličicu soli.
- Kuhajte pokriveno pet minuta.
- Maknite pa u istoj zdjeli otopite maslac.
- Pirjajte nasjeckani luk, a kad omekša maknite ga s vatre.
- Otopite još žlicu maslaca pa dodajte brašno i pomiješajte.
- Začinite soli i paprom.
- Neka se kuha dvije minute, pa dodajte toplo mlijeko.
- Miješajte dok ne dobijete gusti umak.
- Na kraju ubacite sjeckani peršin.
- U umak ubacite krumpir i luk pa ih rasporedite po kalupu.
- Pecite oko pola sata otkriveno, a zatim pospite sirom i crvenom paprikom i pecite dok se sir ne otopi.
Dobar tek!