Ovih dana Zagreb je posjetio Pascal Tingaud, glavni chef prestižne šampanjske kuće Moët & Chandon. Prilikom posjete Zagrebu, u suradnji s domaćicom Anom Grgić, Chef de cuisine hotela Esplanade održao je Press cooking show u ambijentu restorana Zinfandel's, u sklopu kojeg su novinarima prezentirana jela koja se izvrsno sljubljuju s Moët & Chandon šampanjcima.
Ovaj ekskluzivni gastronomski doživljaj upriličen je egzotičnim menijem, a svaki slijed pomno je pratio određeni Moët & Chandon šampanjac. Azijski patlidžan u confitu od pačjeg temeljca, Chef Tingaud sljubio je s Vintage Rose 2006., dok je gusju jetru, karameliziranu ciklu i kokice popratio Nectar. Polagano prigotovljen losos s đusom od tartufa, idealno se sljubio s Vintage Rose 2006.
Sicilijsku fregolu s hlapom i gljivama Chef je kombinirao s Vintage Blanc 2006., baš kao i rižoto s crnilom sipe i listićima zlata. Pravi povod Pascalova dolaska bila je priprema šampanjske božićne gala večere u suradnji s prvom damom esplanadine kuhinje, šeficom Anom Grgić u restoranu Zinfandel's hotela Esplanade Zagreb.
Za Zagrepčane i njihove goste bila je to jedinstvena prilika da kušaju najfinije delicije koje se izvrsno sljubljuju s najpoznatijim šampanjcem na svijetu. Raskošna gozba ukusnih delicija održala se 11. prosinca u otmjenom restoranu Zinfandel's, a na pomno osmišljenom jelovniku bile su školjke sv. Jakova, kavijar, zatim sardinijska fragola i hlap, srnetina s confitom od patlidžana i mousselinom od celera, te za desert karamelizirani ananas i sorbet od limete. Svaki slijed pratio odgovarajući Moët & Chandon šampanjac.