gastro postao
Špinat za doručak, ručak i večeru. Zvuči sjajno!
Pripremate li ih ujutro, odlično će vam sjesti uz kakav umak, popodne uz piletinu, a za večeru uz jogurt i svježe povrće. Nakon što ih jednom isprobate, zelene palačinke sa špinatom u vašoj će kuhinji postati pravi hit. Smjesu možete pripremiti i unaprijed pa je koristiti po potrebi. Zaigrajte se i isprobajte ove sjajne palačinke na sve prave načine.
Potrebno vam je:
- 1 šalica brašna
- 4 jaja
- 1 režanj češnjaka
- 100 ml mlijeka
- 180 g špinata
- Sol, papar
- Maslinovo ulje
Priprema:
- Zagrijte vodu do vrenja pa u nju ubacite špinat i kuhajte minutu ili dvije.
- Izvadite iz vode, pustite da se lagano ohladi.
- U posudi pomiješajte brašno, sol, papar, dodajte dva jaja i dva žumanjka.
- Dodajte češnjak i mlijeko.
- Miješajte kako bi se sve povezalo.
- Takvu smjesu stavite u hladnjak i ostavite tamo najmanje dva sata.
- Za to vrijeme napravite snijeg od bjelanjaka i malo soli.
- Laganim pokretima umiješajte bjelanjke u smjesu s žumanjcima pa ubacite i nasjeckani špinat.
- Na maslinovom ulju pecite manje palačinke visine oko pola centimentra, oko 4 minute sa svake strane.
Dobar tek!