27. listopada 2016.

Zelene palačinke od špinata za doručak, ručak i večeru

palačinke od špinata
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Špinat za doručak, ručak i večeru. Zvuči sjajno!

Pripremate li ih ujutro, odlično će vam sjesti uz kakav umak, popodne uz piletinu, a za večeru uz jogurt i svježe povrće. Nakon što ih jednom isprobate, zelene palačinke sa špinatom u vašoj će kuhinji postati pravi hit. Smjesu možete pripremiti i unaprijed pa je koristiti po potrebi. Zaigrajte se i isprobajte ove sjajne palačinke na sve prave načine.

Potrebno vam je:

  • 1 šalica brašna
  • 4 jaja
  • 1 režanj češnjaka
  • 100 ml mlijeka
  • 180 g špinata
  • Sol, papar
  • Maslinovo ulje

Priprema:

  1. Zagrijte vodu do vrenja pa u nju ubacite špinat i kuhajte minutu ili dvije.
  2. Izvadite iz vode, pustite da se lagano ohladi.
  3. U posudi pomiješajte brašno, sol, papar, dodajte dva jaja i dva žumanjka.
  4. Dodajte češnjak i mlijeko.
  5. Miješajte kako bi se sve povezalo.
  6. Takvu smjesu stavite u hladnjak i ostavite tamo najmanje dva sata.
  7. Za to vrijeme napravite snijeg od bjelanjaka i malo soli.
  8. Laganim pokretima umiješajte bjelanjke u smjesu s žumanjcima pa ubacite i nasjeckani špinat.
  9. Na maslinovom ulju pecite manje palačinke visine oko pola centimentra, oko 4 minute sa svake strane.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.