gastro postao
Crvena, sočna i rashlađena lubenica pravi je melem za vruće ljetne dane.
Kada dođete na tržnicu ili u trgovinu pitate se kako odabrati pravu zrelu lubenicu, jer realno nikada ne znate što možete očekivati ispod zelenog "oklopa". Mnogi kuckaju prstima po lubenici, dižu je provjeravajući težinu, razgledavaju, pipaju, a bez da znaju što rade.
Zato smo vam odlučili ukazati na stvari koje nikako ne smijete zaboraviti prilikom odabira lubenice.
- Obratite pažnju na boju - treba biti lijepe tamno zelene boje
- Izgled je bitan - Kora lubenice treba biti čvrsta i bez puno posjekotina.
- Težina - Slobodno ju uzmite u ruku i provjerite. Lubenica treba biti teška jer u sastavu ima preko 90% vode.
- Zvuk - Kucnite ili "pljesnite" lubenicu pa biste trebali čuti "dubok ton"

Inspirirajte se za jela s lubenicom:
5 novih ideja za jela s lubenicom