28. srpnja 2016.

Saznajte kako odabrati sočnu lubenicu!

Lubenica
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Crvena, sočna i rashlađena lubenica pravi je melem za vruće ljetne dane.

Kada dođete na tržnicu ili u trgovinu pitate se kako odabrati pravu zrelu lubenicu, jer realno nikada ne znate što možete očekivati ispod zelenog "oklopa". Mnogi kuckaju prstima po lubenici, dižu je provjeravajući težinu, razgledavaju, pipaju, a bez da znaju što rade.

Zato smo vam odlučili ukazati na stvari koje nikako ne smijete zaboraviti prilikom odabira lubenice.

  • Obratite pažnju na boju - treba biti lijepe tamno zelene boje
  • Izgled je bitan - Kora lubenice treba biti čvrsta i bez puno posjekotina.
  • Težina - Slobodno ju uzmite u ruku i provjerite. Lubenica treba biti teška jer u sastavu ima preko 90% vode.
  • Zvuk - Kucnite ili "pljesnite" lubenicu pa biste trebali čuti "dubok ton"
Campari lubenica | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Inspirirajte se za jela s lubenicom:

Limunada od lubenice

Torta od lubenice

Puding od lubenice

Campari lubenica

5 novih ideja za jela s lubenicom

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.