Lagano: Wok s kozicama i rezancima od riže

Svježe kozice pomiješajte s tikvicama, ljubičastim lukom, mrkvom i sve podlijte sa soja umakom za ovo sjajno istočnjačko jelo iz woka.
Vidi originalni članak

Osim što je brzo gotovo, ukusno je i puno povrća, a za potpun ugođaj možete ga jesti i štapićima .

Sve što trebate znati o pripremi jela u woku



Za dvije osobe

Sastojci:

• ½ paketa rižinih rezanaca
• 
2 mlade tikvice
• 
2 mrkve
• 
1 ljubičasti luk
• 
Soja umak
• 
Maslinovo ulje
• 
20 dkg svježih kozica


Kineska kuhinja Stir fry - brze, zdrave i fine kombinacije iz woka
 
Rižine rezance staviti u hladnu vodu 20-tak min.
1. Na maslinovom ulju zažuti sitno nasjeckani ljubičasti luk
2. Dodati tikvice i mrkvu narezane na tanke rezance
3. Kozice ubaciti i pustiti u wok i pirjati s povrćem par minuta
4. Sve povezati s rižinim rezancima koje prethodno ocijedite
5. Povezati sve sa soja umakom koja količina ovisi o okusu koliko volite (važno je napomenuti da se jelo ne treba pretjerano soliti radi upotrebe soja umaka.

Napomena, na jelo se mogu dodati klice, svjež peršin, ali je jelo dovoljno ukusno i atraktivno i bez tih dodataka.

Uživajte!

 

Ručak kraljeva: slanutak rezanci u woku i proljetne rolice

Posjeti Gastro.hr