Kolumne 11. rujna 2017.

Lagano: Wok s kozicama i rezancima od riže

naslovna.jpg
gastro postao gastro.24sata.hr
Svježe kozice pomiješajte s tikvicama, ljubičastim lukom, mrkvom i sve podlijte sa soja umakom za ovo sjajno istočnjačko jelo iz woka.

Osim što je brzo gotovo, ukusno je i puno povrća, a za potpun ugođaj možete ga jesti i štapićima .

wok Možda vas zanima... Sve što trebate znati o pripremi jela u woku None



Za dvije osobe

Sastojci:

• ½ paketa rižinih rezanaca
• 
2 mlade tikvice
• 
2 mrkve
• 
1 ljubičasti luk
• 
Soja umak
• 
Maslinovo ulje
• 
20 dkg svježih kozica


Možda vas zanima... Stir fry - brze, zdrave i fine kombinacije iz woka Špajza
 
Rižine rezance staviti u hladnu vodu 20-tak min.
1. Na maslinovom ulju zažuti sitno nasjeckani ljubičasti luk
2. Dodati tikvice i mrkvu narezane na tanke rezance
3. Kozice ubaciti i pustiti u wok i pirjati s povrćem par minuta
4. Sve povezati s rižinim rezancima koje prethodno ocijedite
5. Povezati sve sa soja umakom koja količina ovisi o okusu koliko volite (važno je napomenuti da se jelo ne treba pretjerano soliti radi upotrebe soja umaka.

Napomena, na jelo se mogu dodati klice, svjež peršin, ali je jelo dovoljno ukusno i atraktivno i bez tih dodataka.

Uživajte!

 

slanutak rezanci Možda vas zanima... Ručak kraljeva: slanutak rezanci u woku i proljetne rolice None
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.