Predblagdanska nedjelja uz aromatičnu piletinu

Thinkstock
Pustite pećnicu da odradi posao umjesto vas, vi samo uživajte u odličnom receptu.
Vidi originalni članak

Posudu za pečenje napuni krumpirom, rajčicama i piletinom. Sve zajedno začini lukom i češnjakom, ubaci majčinu dušicu, a tajni sastojak neka ti budu aceto balsamico i smeđi šećer.

Sastojke ubaci u pećnicu, opusti se i pusti da pećnica odradi svoj posao. Pripremi zdjelu zelene salate pa navali na raskošan i ukusan ručak.

 

Sjajni okusi Sezonski specijalitet: Rimska piletina s paprikom i vinom

 

Sastojci:

  • 2 kg bataka i zabataka
  • 600 g krumpira
  • 2 luka
  • 6 režnjeva češnjaka
  • 6 grančica majčine dušice ili žlica suhog timijana
  • 2 žlice aceta balsamica
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 male žlice smeđeg šećera
  • 250 g cherry rajčica

Priprema:

  1. Ugrij pećnicu na 220 stupnjeva.
  2. Poredaj piletinu, krumpire, luk, češnjak i majčinu dušicu u vatrostalnu posudu.
  3. Pomiješaj ocat, ulje i šećer. Prelij preko piletine pa začini solju i paprom.
  4. Peci piletinu 40 minuta te dodaj rajčice. Peci još deset minuta.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr