Aromatični ratatouille s kozicama i srdelama

Specijalitet od povrća iz Provanse izvrsno se slaže s prženim kozicama i srdelama
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 207

Ratatouille

  • ulje maslinovo
  • 3 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 2 kom paprika, zelena
  • 1 kom patlidžan
  • 2 kom tikvice, zelene
  • 2 kom rajčica, crvena
  • 1 grančica ružmarin
  • 1 mala žlica majčina dušica
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Ostalo

  • 1 mala žlica med, vrcani
  • 300 g repovi kozica
  • 300 g srdela

Priprema

  1. Povrće i začine za ratatouille popržite na maslinovu ulju i nakon dvadesetak minuta dodajte rajčice. Prebacite u posudu za pečenje i pecite oko 15 min na 180°c.
  2. Posebno popržite kozice i srdele. Poslužite s ratatouilleom i prelijte aromatiziranim medom po izboru.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr