gastro postao
Specijalitet od povrća iz Provanse izvrsno se slaže s prženim kozicama i srdelama
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 207
Ratatouille
- ulje maslinovo
- 3 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 2 kom paprika, zelena
- 1 kom patlidžan
- 2 kom tikvice, zelene
- 2 kom rajčica, crvena
- 1 grančica ružmarin
- 1 mala žlica majčina dušica
- sol
- svježe mljeveni papar
Ostalo
- 1 mala žlica med, vrcani
- 300 g repovi kozica
- 300 g srdela
Priprema
- Povrće i začine za ratatouille popržite na maslinovu ulju i nakon dvadesetak minuta dodajte rajčice. Prebacite u posudu za pečenje i pecite oko 15 min na 180°c.
- Posebno popržite kozice i srdele. Poslužite s ratatouilleom i prelijte aromatiziranim medom po izboru.
Izvor Skuhatćute