As iz rukava: Tjestenina s patlidžanom i rajčicom

Thinkstock Tjestenina s patlidžanom i rajčicom
Još jedan maštoviti recept s tjesteninom pripremljen na mediteranski način
Vidi originalni članak

Ovo jelo je spoj jednostavnosti i bogatstva okusa. Tjestenina u umaku od rajčica i patlidžana je ljetni klasik, a kad je obogatite još i začinima - dobili ste asa iz rukava.

 

miljenici ljeta Ljubičasti car: 8 omiljenih recepata s patlidžanom

 

Tjestenina s patlidžanom i rajčicom

 

Sastojci:

  • 1 žuti luk
  • 4 režanja češnjaka
  • 250 g patlidžana
  • 1 žlica soja umaka
  • 400 g rajčice
  • 2 žlica majčine dušice
  • 300 g tjestenine
  • svježe mljeveni papar
  • 2 žlica maslinova ulja

 

ljubičasti prijatelj Zašto su patlidžani zdravi i kako ih zavoljeti?

 

Postupak:

  1. Zagrij ulje u dubokoj tavi debelog dna pa dodaj nasjeckani luk i češnjak. Prži 5-8 minuta dok luk ne omekša. Dodaj patlidžan narezan na velike kocke debljine 1 cm i prži 5 minuta ili dok blago ne omekša. Postane li smjesa presuha, dodaj 1-2 žlice vode od kuhanja tjestenine.
  2. Dodaj sojin umak (sa smanjenim udjelom soli) i miješajući kuhaj 1-2 minute. Dodaj rajčice iz limenke, veće komade žlicom usitni. Poklopi i kuhaj oko 20 minuta ili dok patlidžan ne omekša. Dodaj svježe rajčice i nasjeckanu majčinu dušicu pa kuhaj još 2 minute da se sve zagrije.
  3. Dok se umak kuha, pripremi tjesteninu prema uputama proizvođača. Začini umak i posluži s tjesteninom.

Imamo još recepata s patlidžanima...

 

Ljetna radost Patlidžan - voli meso, povrće i brzu pripremu Slasni zalogaji Brzinski složenac od tikvica, patlidžana i mozzarelle najbolji ljetni prilog Ne propustite hrskavi patlidžan s medom sezonski izbor Pečeni patlidžan za prste polizati može i bez mesa Slasni sendvič s okruglicama od patlidžana i gljiva za prste polizati Parmigiana - okus i miris Sicilije

 

Posjeti Gastro.hr