Brza i kremasta juha od krumpira

Thinkstock
Ova juha idealna je za hladna i lijena popodneva, kad su vam na vrhu liste prioriteta topli obrok i krevet.
Vidi originalni članak

Priprema traje dvadesetak minuta, količina je dovoljna za četiri gladne osobe, a ostatak možete držati u hladnjaku do četiri dana.

Osim slanine, uz ovu juhu izvrsno odgovaraju naribani cheddar i hrskavi tost.

 

Od slatkoga slađe Za hladne dane: Juha od cikle, jabuke i đumbira

ovo grije! Krem juha od čičoke i karameliziranog luka

 

Sastojci:

  • 4 kriške slanine
  • 6 komada mladog luka
  • 1 kg oguljenih i narezanih krumpira
  • 0,75 l vrhnja za kuhanje
  • ½ žličice soli
  • Papar

 

Obara s nogu Francuski klasik: Juha od luka

 

Priprema:

  1. Pržite slaninu u većoj posudi sve dok ne postane hrskava, a zatim je prebacite na papirnati ubrus.
  2. Luk nasjeckajte i bijeli dio prebacite u istu posudu. Pirjajte otprilike minutu, a zatim dodajte krumpir i kuhajte još pet minuta uz stalno miješanje.
  3. Dodajte vrhnje, sol i kuhajte između 10 i 15 minuta, sve dok krumpir ne omekša. Za to vrijeme narežite slaninu na male komadiće.
  4. Kad krumpir omekša, izmiksajte štapnim mikserom. Dodatno posolite i popaprite, prebacite u tanjure ili zdjelice i servirajte sa slaninom.

Želimo vam ugodan ostatak dana!

 

 

 

Posjeti Gastro.hr