Recepti 05. siječnja 2018.

Brzo i neodoljivo: Dječja tjestenina

Dječja tjestenina
gastro postao gastro.24sata.hr
Dječja tjestenina se naravno ne radi od djece, već su to zapečeni makaroni sa sirom - omiljena dječja poslastica koju vole i odrasli

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 943

 

Možda vas zanima... Tjestenina sa špinatom na još jednostavniji način Recepti Tjestenina s brokulom Možda vas zanima... Zapečena tjestenina s gljivama i brokulom Recepti

 

Potrebno vam je

  • 2 šalice makarona
  • 1 šalica mrkve
  • 3 šalice cheddar sira
  • 50 g maslaca
  • 200 g kiselog vrhnja (10% masti )
  • 0.50 dl mlijeka
  • 2 jaja
  • 1 mala žlica gorušice
  • 50 g parmezana
  • sol
  • svježe mljeveni papar

 

Možda vas zanima... Genijalna domaća tjestenina sa začinskim biljem Špajza

 

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 200˚C, a rešetku položiti u gornju trećinu pećnice. Namastiti četvrtasti pleh za pečenje.
  2. Tjesteninu (integralne makarone) skuhati prema uputama na pakiranju u većoj količini posoljene vode, a zadnje 3 minute dodati naribanu mrkvu. Nakon kuhanja ocijediti kroz sitno cjedilo.
  3. U još vruću tjesteninu s mrkvom umiješati 2,5 šalice ribanog sira i maslac. U posebnoj zdjeli pomiješati kiselo vrhnje, mlijeko, jaja, sol, gorušicu i papar pa smjesu dodati tjestenini.
  4. Dobro promiješanu smjesu staviti u pleh za pečenje, posuti s preostale pola šalice sira i parmezanom. Peći u zagrijanoj pećnici dok smjesa očvrsne i postane zlatne smeđe boje, oko 30 minuta.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.