gastro postao
Pileća prsa prepržite, tjesteninu skuhajte i sve zajedno zapecite u pećnici
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 681
Potrebno vam je
- 350 g tjestenine s jajima
- 200 g brokule
- 2 žlice maslinova ulja
- 350 g piletine
- 175 g vrganja
- 80 g sirnog namaza
- 85 g parmezana
- 1 režanj češnjaka
- 250 ml vrhnja za kuhanje
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- U kipućoj slanoj vodi kuhajte tjesteninu (oblik školjki) 6 min pa dodajte nasjeckane listove brokule i kuhajte još 5 min. Ocijedite pa vratite u lonac.
- U široj posudi zagrijte ulje, dodajte sitno narezanu piletinu i pržite dok ne postane zlaćana.
- Dodajte gljive narezane na 4 dijela, pržite 1 min pa dodajte sirni namaz (s vlascem) i vrhnje.
- Pirjajte na laganoj vatri stalno miješajući. Posolite i popaprite.
- Umakom prelijte tjesteninu i brokulu pa prebacite u vatrostalnu posudu.
- Pomiješajte ribani sir i češnjak pa pospite po tjestenini. Pecite 20-min na 190°c.
Dobar tek!