Recepti 09. siječnja 2018.

Kruh sa slaninom priprema se brzo i obara s nogu

Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj sasvim poseban kruh nije potrebno mijesiti i dizati, priprema će vam oduzeti manje od pola sata, a vrijeme kada se kruh peče bit će idealno za smišljanje dodataka uz koje ćete ih poslužiti.

Kada je u pitanju ovaj kruh sa slaninom, zaboravite na klasičnu pripremu. Neće vam trebati posebne vještine miješenja niti ćete morati čekati da se tijesto digne. Za ovaj kruh trebat će vam samo ostaci starog kruha, jaja i slanina. Kombinaciji dodajte i omiljeni sir, malo mlijeka i začinite ga po želji.

 

Možda vas zanima... Kruh s čvarcima - ultimativni comfort food Kolumne

 

Poslužiti ga možete još toplog uz omekšali maslac, uz omiljeni sirni namaz ili samog uz čašu mlijeka, za slastan doručak ili večeru.

 

Možda vas zanima... Moguće je: Domaći kruh gotov za pola sata Recepti

 

 | Author: Stockfood Stockfood

Potrebno vam je:

  • 200 g slanine
  • 170 g cheddara, goude ili nekog drugog sira po želji
  • 5 kriški starog kruha
  • 1 žličica svježeg začinskog bilja poput peršina ili timijana
  • 2 šalice mlijeka
  • 6 jaja
  • 1 žličica soli

Priprema:

  1. Slaninu najprije nasjeckajte na manje komadiće pa je popirjajte na tavi, pustite da postane hrskava.
  2. Prebacite je u veću posudu, pa joj dodajte sir nasjeckan na manje kockice, kruh koji ste također nasjeckali na kockice, sol i začinsko bilje.
  3. U posebnoj posudi pomiješajte mlijeko i jaja, pa dodajte ostalim sastojcima i pomiješajte.
  4. Pustite da kruh upija tekućinu oko 15 minuta.
  5. Prebacite sve zajedno u kalup za kruh, a zatim taj kalup za kruh stavite u veći kalup koji ste do pola napunili vodom.
  6. Prekrijte kruh folijom i pecite oko 45 minuta.
  7. Maknite foliju pa pecite još pola sata dok se kruh malo ne digne.
  8. Poslužite toplo.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.