Brzi i hrskavi popečci od kukuruza

Instagram @thealmondeater Popečci od kukuruza
Popodne provedi u prirodi, ili kod kuće uz dobar film i hrskave popečke od kukuruza koji su gotovi za tren
Vidi originalni članak

Iskoristi kuhani mladi kukuruz ili jednostavno upotrijebi onaj iz konzerve. Po želji dodaj nasjeckani svježi korijander i obavezno posluži uz osvježavajući umak od vrhnja ili grčkog jogurta.

 

Sočna poslastica Slasni kukuruz iz pećnice - zaboravite roštilj, ovo je još bolje!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KoRo (@koro_de)

Popečci od kukuruza

Sastojci:

  • 350 g zrna kukuruza
  • 40 g kukuruzne krupice
  • 30 g pšeničnog brašna
  • 1 žličica mljevene crvene paprike
  • 1 jaje
  • 50 g naribanog parmezana
  • 1 žlica soka od limete
  • sol, papar
  • 1 žlica ulja

Postupak:

  1. Pomiješaj kukuruz, kukuruznu krupicu, brašno, papriku, jaje, parmezan, sok od limete, sol i papar u velikoj zdjeli. U smjesu po potrebi dodaj i malo vode.
  2. Na tavici zagrij žlicu ulja. Žlicom oblikuj popečke, spusti IH na tavicu i peci otprilike četiri minute sa svake strane. Znat ćeš da su gotovi kad poprime zlatnosmeđu boju.

 

Na žlicu Chowder - pikantno varivo od slatkog kukuruza

 

Isprobaj i ove recepte s kukuruzom...

 

što čekaš? Evo na koje sve načine možeš ispeći kukuruz... vrhunac ljeta Obožavatelji kukuruza moraju testirati ove recepte! Klasik istarske kuhinje Ništa ne grije kao istarska maneštra! Dobro dođe neki novi Kremasti kukuruz je pravo osvježenje kao prilog

 

Posjeti Gastro.hr