Dobro jutro uz pohani kruh s kikiriki maslacem

SHUTTERSTOCK Pohani kruh s kikiriki maslacem
Slasno jelo koje je doručak, ali i desert u jednom!
Vidi originalni članak

Mekan, mirisan i kremast ovaj pohani kruh oraspoložit će te svakog jutra! Posluži ga samog, uz javorov sirup, med ili s kuglicom sladoleda i voće po želji. Ako do sada nisi, probaj ga nadjenuti i kondenziranim mlijekom. Uživat ćeš u bilo kojoj verziji.

Osim tosta, koristiti možeš i šnite kruha, osobito onog koji je star dan ili dva. Počasti se prvom prilikom!

 

minuta aktivnog posla Pohani kruh iz pećnice - za još slađe jutro

 

 

Sastojci:

  • 200 g maslaca od kikirikija
  • 8 kriški bijelog kruha
  • suncokretovo ulje
  • 4 jaja, lagano umućena
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • Prstohvat soli
  • javorov sirup i kondenzirano mlijeko za posluživanje

Priprema:

  1. Premaži maslac od kikirikija s jedne strane svih kriški kruha. Zatim ih spoji, da s unutarnje strane bude maslac od kikirikija, kako bi dobila četiri sendviča.
  2. Zagrij ulje u posudi za prženje na umjerenoj vatri.
  3. Umuti jaja, ekstrakt vanilije i prstohvat soli u posudi. Namoči kruh smjesom od jaja i peci ga četiri minute sa svake strane ili dok ne poprimi zlatnu boju.
  4. Ocijedi pohani kruh na papirnatom ručniku pa ga nareži na trokute.

Posluži odmah, uz ploškice banane. U slast!

OBOŽAVAŠ KIKIRIKI MASLAC? Isprobaj ove recepte:

 

prava bomba Pun pogodak: Sočan kuglof s kikiriki maslacem odgovor na želju za slatkim Kuglice s kikiriki maslacem gotove su za tren bez pečenja! Kikiriki kocke od samo pet sastojaka slatki doručak Čoko zalogaji od zobenih pahuljica i kikiriki maslaca

 

 

Posjeti Gastro.hr