Ekstra sočan kolač od jabuke i cimeta

Kristiana Pinne/Unsplash
Jednostavan kolač od jabuke i cimeta bit će gotov za samo 45 minuta, uključujući i pečenje.
Vidi originalni članak

Kolač od jabuka s posipom od cimeta sočan je, mirisan i pun okusa, a popis sastojaka je kratak i pristupačan. Neće ti trebati čak ni mikser, već samo mutilica, dvije posude i drvena žlica. Dakle, vrlo malo prljavog posuđa u zamjenu za čisto zadovoljstvo. 

Sastojci u nastavku prikladni su za pečenje u kalupu za tortu promjera 20 cm i dostatni su za 8 ili 10 serviranja, ovisno o apetitu gostiju. U slast!

 

Kolač od jabuka i cimeta

Sastojci - za kolač:

  • 200 g glatkog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice sode
  • 1/4 žličice soli
  • 150 g šećera
  • 1 velika jabuka
  • 2 jaja (L)
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 120 ml ulja
  • 120 ml grčkog jogurta

Sastojci - za posip:

  • 50 g šećera
  • 1 puna žličica cimeta
  • 1 žlica rastopljenog maslaca

 

zamiriši kuću... Mekane rolice s jabukama i orasima

 

Postupak:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Okrugli kalup za tortu promjera 20 cm obloži papirom za pečenje.
  2. Jabuku oguli i nareži na kockice. 
  3. U jednoj većoj posudi pomiješaj brašno, prašak za pecivo, sodu, sol i šećer.
  4. U suhe sastojke dodaj jabuku pa promiješaj.
  5. U drugoj posudi umuti jaja s vanilijom, uljem i jogurtom. 
  6. Prelij u smjesu suhih sastojaka i jabuka pa lagano promiješaj špatulom ili drvenom žlicom. 
  7. Tijesto prelij u pripremljeni kalup i zagladi. 
  8. Pomiješaj cimet, šećer i rastopljeni maslac u mrvičastu smjesu, nalik mokrom pijesku, pa posip rasporedi po tijestu.
  9. Peci kolač otprilike pola sata, dok čačkalica ne izađe čista. Izvadi ga i pusti da se u potpunosti ohladi prije rezanja.

 

brzo i jednostavno Mirisne jabuke punjene orasima i brusnicama recept iz djetinjstva Kolač od jabuka i griza - najfinija i najbrža slastica

 

Posjeti Gastro.hr