gastro postao
Bez puno truda možeš napraviti sezonsku poslasticu s jabukama koja će ti zamirisati cijelu kuću!
Jabuke, orasi, brusnice, marmelada... Sve od navedenog zvuči odlično, a još je bolje kad se spoji u jednoj predobroj sezonskoj poslastici. Naravno, riječ je o punjenim i pečenim jabukama.
Marmelada od naranče će biti odličan izbor, ali i mandarina, pa čak i marelica će sasvim dobro poslužiti. Prikladan izbor za punjenje i pečenje su jabuke sorti granny smith i zlatni delišes, ovisno o tome koliko slatke jabuke voliš.
Sastojci u nastavku dostatni su za 4 velike porcije. Uživaj!
Pečene jabuke s orasima i brusnicama
Sastojci:
- 125 g sitno nasjeckanih oraha
- 75 g suhih brusnica
- 4 žlice marmelade po izboru
- 2 žlice smeđeg šećera
- 4 jabuke
- 4 žlice maslaca
Postupak:
- Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva.
- U posudi pomiješaj orahe, brusnice, marmeladu i šećer.
- Jabuke prepolovi pa im izdubi sredinu.
- Napuni svaku jabuku smjesom i na vrh stavi komadić maslaca.
- Peci otprilike pola sata, dok jabuke ne postanu mekane. Povremeno otvori i prelij ih sokom koje su ispustile u posudi tijekom pečenja.
- Izvadi jabuke iz pećnice i pusti ih da odstoje 10 minuta.
- Posluži ih tople, s kuglicom sladoleda ili tučenim vrhnjem.