Ako su te niske temperature natjerale na zatvaranje u kuću, onda vrijeme iskoristi za pripremu poslastica za najmilije. Predlažemo da se odmah uputiš u kuhinju i isprobaš ovaj jednostavan recept za dizano tijesto s nadjevom od jabuka i oraha.
Oko ovog recepta nećeš imati puno posla, ali imaj na umu da se tijesto mora dobro dignuti i da ne smiješ požurivat proces. Prati korake i rezultat će biti nenadmašiv!
Sastojci su dovoljni za čak 12 velikih i bogato napunjenih rolica. To bi trebalo biti dovoljno za veliku obitelj, čak i ako svi imaju dobar apetit. U slast!
            Jabuke oguli i nareži na sitne kockice kako bi priprema nadjeva bila što brža. 
        
Rolice od jabuka i oraha
Sastojci - za tijesto:
- 400 g glatkog brašna
 - 50 g šećera
 - 2 žličice suhog kvasca
 - 1 žličica soli
 - 200-250 ml mlijeka
 - 1 jaje (M)
 - 30 g maslaca
 
Sastojci - za nadjev:
- 3 jabuke
 - 200 g smeđeg šećera
 - 1 žličica cimeta
 - 1/2 žličice ekstrakta vanilije
 - 70 g nasjeckanih oraha
 
Postupak:
- Od navedenih sastojaka umijesi glatko tijesto. Trebat će ti otprilike 10 minuta.
 - Premjesti tijesto u nauljenu posudu, pokrij je krpom i ostavi da se diže dok se ne udvostruči, otprilike sat vremena. Potom premijesi tijesto pa ga pusti da se diže još pola sata.
 - Za to vrijeme oguli jabuke i nareži ih na male kockice.
 - Jabuke pomiješaj sa šećerom, cimetom i vanilijom pa ih drži na laganoj vatri otprilike 15 minuta. Povremeno promiješaj i pripazi da ne izgore. Makni jabuke s vatre kada omekšaju i kad se nadjev malo zgusne pa umiješaj nasjeckane orahe.
 - Tijesto razvaljaj na pobrašnjenoj podlozi u pravokutnih (20 x 40 cm). Premaži tijesto trećinom pripremljenog nadjeva i zarolaj ga.
 - Razreži na 12 podjednakih rolica i naslaži u namašćenu posudu za pečenje. Pokrij i pusti da odstoje još pola sata.
 - Prije pečenja po vrhu rasporedi još trećinu nadjeva.
 - Peci rolice otprilike 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Znat ćeš da su gotove kad poprime zlatnu boju.
 - Premaži preostalom trećinom nadjeva i posluži!