Fenomenalni deserti od samo tri ili četiri sastojka!

Thinkstock
Priprema slastica ne mora biti duga i komplicirana.
Vidi originalni članak

Zbog gustog rasporeda i/ili gotovo prazne smočnice ne morate se odricati slatkiša. Rješenje su čokoladne praline, koje su nezahtjevne i efektne.  Predlažemo vam dva recepta koja su bazirana na tri, odnosno četiri osnovna sastojka, ali i podložna izmjenama. Provjerite što je preostalo na vašim policama i brzinski pripremite kuglice za slatki početak tjedna.

 

Domaći slatkiš Čokoladne praline od kikiriki maslaca i marmelade

BRZO! Elegantne čokoladne kuglice od četiri sastojka

 

Proteinske palačinke od bjelanjka, posnog sira i zobenog brašna dobar su desert, ali i međuobrok koji možete ponijeti sa sobom na posao, neki put ili predavanje. Blogeri  Fitness klinika predlažu da ih punite bananom, pekmezom ili kikiriki maslacem.

 

ODLIČAN DESERT Proteinske palačinke od samo tri sastojka

 

Samo su četiri sastojka potrebna i za hrskave keksiće koji u hladnjaku mogu stajati nekoliko dana. Odlično pristaju uz popodnevnu šalicu kave, baš kao i sočni muffini s čokoladnim namazom. 

 

Video recept: Nestaju u trenu: Brzi Nutella muffini

BRZO I UKUSNO Hrskavi keksići od samo četiri sastojka

 

Nadamo se da ćete među ovim receptima pronaći barem jedan koji možete pripremiti s onim što imate u hladnjaku ili smočnici. Domaći su deserti u svakom slučaju bolji od kupovnih keksa ili čokolade, a velika je prednost što kuhanje djeluje terapeutski – barem na nas!

Želimo vam ugodan tjedan. 

 

Posjeti Gastro.hr