Kolumne 28. listopada 2017.

Proteinske palačinke od samo tri sastojka

foto: Fitness Klinika
gastro postao gastro.24sata.hr
Proteinske palačinke su odlične za kombiniranje obroka ili međuobroka. Ja ih pečem početkom tjedna, spremim u hladnjak i po potrebi namažem i nosim sa sobom ili pak pojedem doma kao međuobrok.

Pregledao sam dosta recepata koji kruže internetom, izvukao neke ideje, ali na kraju napravio svoj recept. Smatram da sve što kuham treba biti brzo i jednostavno. Zato su ove palačinke od samo 3 sastojka.

Sastojci:

  • - 1 L bjelanjka
  • - 500 g posnog sira
  • - 250 g zobenog brašna

Važno!
Ukupno bude oko 2 l tekućine pa pripazite. Ako imate manji blender, jednostavno napravite pola smjese.

 | Author: Fitness Klinika foto: Fitness Klinika

Postupak:

  1. Prvo u blender ulijete bjelanjak, zatim sir. Smjesa se blenda dok se ne dobije mliječna tekućina. Nakon toga lagano dodavati brašno. To je to!
  2. U pravilu ovaj recept je "bullet proof". Smjesa treba biti srednje gusta. Ako bi se vodenasto razlijevala može se dodati još brašna cca do 50 g. Ovo varira jer ovisi koliko je vlažan sir i kojeg proizvođača su bjelanjci. Ja pečem na teflon tavici za palačinke, bez dodataka masnoće. Palačinku okrenem plastičnom lopaticom.
  3. Od cijele smjese se dobije dvadesetak palačinki na tavi promjera 25 cm. Stavim ih u hladnjak i po potrebi smotam.

P.S. Uz same palačinke jako bitno je i čime ih punite. Varijacije čokoladnih namaza i slično ih neće učiniti više proteinskima. Dakle gledajte da je to u nekoj verziji kremastog posnog sira, s bananom, kikiriki maslacem ili malo pekmeza za bolji okus.

 | Author: Fitness Klinika foto: Fitness Klinika

Za primjer, ja ih volim uglavnom u kombinacijama 2 sastojka:
- Maslac od kikirikija i narezana banana
- Maslac od kikirikija i posni sir (20 g+80 g)
- Pekmez od šljiva i posni sir (pola žlice+80 g)

Dobar tek i kliknite nas na FITNESS KLINIKA Facebook i Instagram. Za Vas recepte testiraju Sanja i Dražen.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.