Recepti 21. studenoga 2017.

Fenomenalni deserti od samo tri ili četiri sastojka!

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Priprema slastica ne mora biti duga i komplicirana.

Zbog gustog rasporeda i/ili gotovo prazne smočnice ne morate se odricati slatkiša. Rješenje su čokoladne praline, koje su nezahtjevne i efektne.  Predlažemo vam dva recepta koja su bazirana na tri, odnosno četiri osnovna sastojka, ali i podložna izmjenama. Provjerite što je preostalo na vašim policama i brzinski pripremite kuglice za slatki početak tjedna.

 

Možda vas zanima... Čokoladne praline od kikiriki maslaca i marmelade Recepti Možda vas zanima... Elegantne čokoladne kuglice od četiri sastojka Recepti

 

Proteinske palačinke od bjelanjka, posnog sira i zobenog brašna dobar su desert, ali i međuobrok koji možete ponijeti sa sobom na posao, neki put ili predavanje. Blogeri  Fitness klinika predlažu da ih punite bananom, pekmezom ili kikiriki maslacem.

 

Možda vas zanima... Proteinske palačinke od samo tri sastojka Kolumne

 

 | Author: Fitness Klinika foto: Fitness Klinika

Samo su četiri sastojka potrebna i za hrskave keksiće koji u hladnjaku mogu stajati nekoliko dana. Odlično pristaju uz popodnevnu šalicu kave, baš kao i sočni muffini s čokoladnim namazom. 

 

MUffini s Nutellom Možda vas zanima... Nestaju u trenu: Brzi Nutella muffini Špajza Možda vas zanima... Hrskavi keksići od samo četiri sastojka Recepti

 

MUffini s Nutellom | Author: Mario Šiždrak foto: Mario Šiždrak

Nadamo se da ćete među ovim receptima pronaći barem jedan koji možete pripremiti s onim što imate u hladnjaku ili smočnici. Domaći su deserti u svakom slučaju bolji od kupovnih keksa ili čokolade, a velika je prednost što kuhanje djeluje terapeutski – barem na nas!

Želimo vam ugodan tjedan. 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.