I ljeti volimo jela na žlicu! Ove recepte moraš isprobati

Shutterstock Ljetne juhe
Izaberi omiljeni recept i uživaj u bogatim okusima sezonskih juha...
Vidi originalni članak

Ljeti biramo osvježavajuće (i brze) obroke pripremljene sa svježim sezonskim povrćem. Juhe ispunjavaju sve naše kriterije: lagane su, ukusne i prepune vitamina i minerala. Stoga, ako želiš izbjeći predugo stajanje kraj štednjaka, a svejedno uživati u nutritivno bogatom obroku, obavezno isprobaj pet ljetnih verzija juha koje donosimo u nastavku.

Hladna juha od krastavaca

Hladna krem juha od krastavaca će te rashladiti, ali ti i dati sve nutrijente koji tijelu ljeti posebno nedostaju. Za kremoznost juhe zaslužan je avokado, a posebnu aromu joj daje kopar koji se savršeno nadopunjava s krastavcima.

 

Za ljetne vrućine Hladna juha od krastavaca osvježit će te u trenu

 

Juha od tikvica

Ako ipak preferiraš topli obrok, ovo je recept za tebe! Ova juha poslužit će kao predjelo ili kao brza i jednostavna večera. Odaberi nekoliko tikvica srednje veličine s glatkom korom i počaste se odličnim obrokom s malo kalorija. Posluži toplu juhu s maslinovim uljem i naribanim parmezanom.

 

ljeto na žlicu Juha od tikvica garantirano popravlja raspoloženje

 

Domaća juha od rajčica

Sezona svježih domaćih rajčica je na vrhuncu, a mi jedva čekamo iskoristiti sve arome i okuse koje nam nudi. Jedan od najboljih načina kako to napraviti je ovom kremastom domaćom juhom od svježih rajčica. Priprema je vrlo jednostavna, a ako uz juhu napraviš i focacciu dobit ćeš idealan ljetni ručak.

 

neodoljiva verzija Domaća juha od svježih rajčica koja miriši na ljeto

 

Kremasta juha od avokada

Ako voliš jela na žlicu, isprobaj ukusnu krem juhu od avokada! Juha od avokada savršeno je kremasta, aromatična i lagana. Obogaćena je sokom od limete, lukom, češnjakom i kimom. Vrijeme pripreme je 30 minuta, a količina je dostatna za pet porcija. 

 

Na žlicu Brza i savršeno kremasta juha od avokada

 

Juha od graška po receptu Mary Berry

Isprobaj nevjerojatno kremastu i osvježavajuću juhu od graška i mente po receptu gastro dive Mary Berry. Glavni su sastojci mladi grašak i menta,  a društvo im prave i luk, temeljac i maslac. Priprema će ti oduzeti ne više od 20-ak minuta, a lagana juha poslužit će kao predjelo, lagani ručak s nogu ili večera.

 

brzo na žlicu Mary Berry ima najbolji recept za juhu od graška

 

Posjeti Gastro.hr