gastro postao
Ako voliš jela na žlicu, isprobaj ukusnu krem juhu od avokada...
Juha od avokada savršeno je kremasta, aromatična i lagana. Obogaćena je limetom, lukom, češnjakom i kimom.
Recept je inspiriran tradicionalnom kolumbijskom juhom koja se zove Crema de Aguacate. Vrijeme pripreme je 30 minuta, a količina je dostatna za pet porcija.
Sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 glavice luka, nasjeckana
- 1 češanj češnjaka, nasjeckan
- 900 ml pilećeg temeljca
- 2 žličice soka od limete
- 2 zrela avokada, oguljena i zgnječena
- ½ žličice sol
- ¼ žličice. kim
- 350 ml vrhnja za kuhanje
Priprema:
- U veliku posudu stavi maslinovo ulje. Dodaj luk i pirjaj ga dok ne postane proziran.
- Zatim dodaj češnjak i pirjaj ga oko 30 sekundi. Dodaj pileću juhu i sok od limete. Promiješaj, a zatim dodaj izgnječeni avokado, sol i kim. Pusti da juha zavrije, povremeno miješajući.
- Kada juha zavrije, smanji temperaturu i kuhaj ju dodatnih pet minuta.
- Štapnim mikserom izmiksaj juhu kako bi dobila glatku smjesu. Ukoliko nemaš štapni mikser, koristi blender. U njega stavi avokado i izmiksaj ga u pire, a potom ga vrati u juhu.
- Dodaj vrhnje za kuhanje te prokuhaj juhu još pet minuta.
- Posluži ju toplu, uz kiselo vrhnje.
Dobar tek!